Aktier

Tirsdagens aktier: Genåbning gav håb - Demant i top på analysenyt

Det var især nyt fra analytikerne, der påvirkede det danske aktiemarked tirsdag, hvor eliteaktierne blev ført an af Demant og Ørsted efter løftede anbefalinger.

Samlet steg det danske C25-indeks med 2,6 pct. til 1180,6.

- Selskabsspecifikt er det nyt fra analytikerne, der driver aktierne. Samtidig har det danske aktiemarked et efterslæb fra torsdag, hvor der var lukket her, men åbent i Europa. Og derfor stiger vi lidt mere end de europæiske indeks, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

- Oveni er der kommet meldinger fra flere lande om, at der lige så langsomt åbnes igen efter nedlukningerne i forbindelse med coronaudbruddet. Østrig er i gang, Spanien så småt - og i morgen vil Tyskland komme med en melding. Og at politikerne nu melder ud, tolkes positivt, siger senioraktiehandleren.

REGNSKABER PÅ VEJ

Tirsdag over middag begyndte de første amerikanske regnskaber at tikke ind og skød dermed sæsonen for de første tre måneder af 2020 i gang med storbankerne JPMorgan og Wells Fargo samt medicinalkæmpen Johnson & Johnson.

- Der bliver holdt øje med især de forventninger, som amerikanerne kommer med - om de overhovedet tør melde noget ud. Der er jo ingen, der ved, hvordan det her vil udvikle sig - kommer der en bølge nummer to?, siger Christian Thatje.

- Hvor meget tør man lægge hovedet på blokken - og hvor meget er der allerede indregnet i aktiekurserne? Det er lidt som at stå på ski i tåge, siger senioraktiehandleren.

JPMorgan nedjusterede sine forventninger, Wells Fargo blev trykket af coronakrisen, og J&J fik også fortalt, at forventningerne til 2020 nu er lavere end tidligere på grund af påvirkningen fra den globale coronapandemi.

Danske Bank steg med 0,5 pct. til 74,46 kr., og Jyske Bank lagde 0,2 pct. på aktiekursen til 154,15 kr.

VELLYD HOS DEMANT

Demant fik løftet anbefalingen af Danske Bank til "køb" fra "hold". Samtidig blev kursmålet sat op med 21,2 pct. til 200 kr.

Det fik aktien helt op og ringe i eliteindekset med en stigning på 7,7 pct. til 163 kr.

GN fik skulderklap af amerikanske Jefferies, der ifølge Bloomberg News løftede anbefalingen til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev skåret til 375 kr. fra 400 kr. GN steg 2,3 pct. til 323,80 kr.

KINESISKE NØGLETAL GAV MEDVIND TIL MÆRSK

De cykliske aktier blev understøttet af den kinesiske handelsbalanceopgørelse for marts, der viste et overraskende lille fald i eksporten på 3,5 pct. mod et ventet fald på 12,8 pct. Importen viste en stigning på 2,4 pct. mod et ventet fald på 7,0 pct.

A.P. Møller-Mærsk B steg med 1,5 pct. til 6600 kr., og DSV Panalpina kunne tilskrives et plus på 2,1 pct. til 642,40 kr. tirsdag. Transportkoncernen rystede dermed et sænket kursmål til 850 kr. fra 1000 kr. af finanshuset Citigroup af sig.

Citigroup vurderede, at nedlukningen i både Europa og USA betyder, at markedet for luftfragt vil fortsætte med at være svagt - bortset fra inden for medicin og letfordærvelige varer. Finanshuset gentog dog sin købsanbefaling.

Kun to aktier endte tirsdag med fald. Det var Carlsberg og Topdanmark, der faldt henholdsvis 0,1 pct. til 792 kr. og 1,2 pct. til 290 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.