Aktier

USA/åbning: Harley-Davidson flyvende fra start efter ny kapitalplan

De amerikanske aktier følger fra starten af tirsdagens handel på Wall Street i hælene på de europæiske af slagsen og stiger pænt.

Fra start stiger de tre ledende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,8-1,4 pct., og ligesom på det europæiske kontinent er det primært fortsat gode nyheder om coronakrisen, der trækker op, ligesom en stribe regnskaber også fortsat tager overskrifter.

Dermed skubbes det lidt i baggrunden, at oliepriserne igen lider efter sidste uges comeback, fordi der fortsat er bekymringer om lagerkapaciteten.

Rampelyset på en positiv udvikling i coronaviruspandemien betyder også fremgang til flere fritids- og rejseaktier i tirsdagens tidlige handel, hvor blandt andet Norwegian Cruise Lines, Royal Carribean Cruises og MGM Resorts stiger pænt.

PFIZER BELØNNES FOR GODE REGNSKABSTAKTER

Fra regnskabsscenen er der også fortsat masser af nyt at forholde sig til, og tirsdag gælder det blandt andet medicinalkæmpen Pfizer, som klarede sig en my bedre end ventet i første kvartal.

Her endte den justerede indtjening per aktie således på 0,80 dollar mod ventet 0,71 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Der er dog tale om et fald fra en indtjening per aktie på 0,85 dollar i første kvartal sidste år.

Samtidig viste omsætningen også et mindre fald end ventet, da den endte på 12,03 mia. dollar mod ventet 11,81 mia. dollar blandt analytikerne.

Pfizer fastholder også sin prognose for hele året, selv om coronakrisen fortsat får mange selskaber til at suspendere prognoserne.

Pfizer-aktien stiger med 0,8 pct. til 38,59 dollar i den tidlige handel efter at have ligget godt 2 pct. oppe i formarkedet.

Et af de selskaber, der har set sig nødsaget til at suspendere forventningerne, er konglomeratet 3M, der står bag et hav af forskellige forbrugsprodukter, men nok er mest kendt for post it-notesblokkene.

Til gengæld var selskabets første kvartal langt bedre end ventet blandt analytikerne, og det belønnes fra start tirsdag, hvor aktien stiger med 4,7 pct. til 160,86 dollar.

Den justerede indtjening per aktie hos 3M blev i første kvartal 2,16 dollar mod ventet 2,03 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Resultatet kom i land på baggrund af en omsætning på 8,1 mia. dollar mod ventet 7,88 mia. dollar.

MERCK FALDER EFTER NEDJUSTERING

Knap så godt går det for medicinalselskabet Merck, som falder med 3,6 pct. til 80,94 dollar i den tidlige handel.

Her har coronakrisen gjort så ondt, at Merck tirsdag måtte nedjustere sine forventninger til hele året, så der nu sigtes efter en omsætning på 46,1-48,1 mia. dollar mod tidligere ventet 48,8-50,3 mia. dollar.

Samtidig reduceres prognosen for den justerede indtjening per aktie til 5,17-5,37 dollar fra tidligere 5,62-5,77 dollar.

Begge parametre i forventningerne er nu under det konsensus, der inden regnskabet for første kvartal var i markedet.

Første kvartal var ellers isoleret set noget bedre end ventet på både top- og bundlinjen.

Mere neutral er reaktionen for Caterpillar, der falder med 0,02 pct. til 115,26 dollar fra start efter sit regnskab for første kvartal.

HARLEY-DAVIDSON FLYVENDE EFTER KAPITALPLAN

Harley-Davidson, der står bag de ikoniske motorcykler af samme navn, har også været på vej mod afgrundens rand som følge af coronavirusudbruddet, der har reduceret salget på samtlige markeder i verden.

Men nu er selskabet i dialog med sine banker om at sikre 1,3 mia. dollar i finansiering, der skal være med til at polstre mod fortsat nedgang i de kommende kvartaler.

Samtidig var første kvartal isoleret set faktisk også knap så slemt som frygtet, idet Harley-Davidson havde i alt 52.973 overleveringer mod ventet 48.130 blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det betød også, at omsætningen var højere end ventet, da den ramte 1,1 mia. dollar mod ventet 960 mio. dollar, og den justerede indtjening per aktie sneg sig netop over konsensus, da den ramte 0,51 dollar mod ventet 0,50 dollar.

Det bliver belønnet med en stigning på 13,6 pct. til 21,49 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.