Aktier

Tirsdagens aktier: FLSmidth blev belønnet for første coronaeksamen

FLSmidth blev tirsdagens klare topscorer på et positivt stemt aktiemarked, hvor medicoselskabet Ambu dog endte i skammekrogen efter to sænkede anbefalinger.

For førstnævnte ingeniørselskab var et flot regnskab for første kvartal udslagsgivende, og endnu mere brændstof til opturen gav det, at stemningen omkring coronakrisen, der fortsat styrer markedet, var til den positive, hvilket generelt understøttede cykliske aktier.

I den modsatte grøft endte Ambu, der blev nedgraderet af både investeringsbanken Carnegie og af Danske Bank, mens reaktionen på regnskabstallene fra bryggeriet Royal Unibrew også blev positivt modtaget.

- Markedet trækker stadig lidt op. Det er fortsat med en positiv undertone, og det er særligt grundet en forventning om, at centralbankerne vil gå ud at gøre noget mere. Der kan også være mere hjælp på vej fra de enkelte landes regeringer, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han henviser blandt andet til, at investorerne har opbygget pæne forventninger til meldingerne fra rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som indledes tirsdag og afsluttes onsdag aften dansk tid.

Derudover samles lederne hos Den Europæiske Centralbank (ECB) også til rentemøde torsdag.

Samlet steg C25-indekset tirsdag 1,1 pct. til 1237,19.

FLSMIDTH TIL VEJRS INDEN Q2-EKSAMEN

Herhjemme var fokus tirsdag særligt på regnskabet fra FLSmidth, bryggeriet Royal Unibrew og de mange regnskaber fra andre store selskaber, der venter i de kommende dage.

- Der er stort fokus på regnskaberne. FLSmidth har leveret for første kvartal, og her var ordreindgangen rigtig god - fortsat drevet af Mining, mens Cement igen skuffer lidt. Omsætningen ser også pæn ud, og aktien får en positiv medfart, siger Ole Kjær Jensen.

FLSmidth hentede en ordreindgang på samlet 6526 mio. kr. i første kvartal - en stor stigning fra 5640 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, og ingeniørkoncernen kunne samtidig notere sig fremgang i omsætningen, der steg til 4525 mio. kr. fra 4416 mio. kr. i første kvartal 2019.

Forventningerne til hele året forbliver suspenderede som følge af coronakrisen, og det er da også først i andet kvartal, at FLSmidth for alvor skal til eksamen, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

- Regnskabet er ikke så sigende for de umiddelbare effekter af Covid-19, da det kun er marts, der har været udfordret. Det bliver de næste kvartaler, hvor FLSmidth skal til eksamen i at modarbejde de effekter, der er fra Covid-19, siger han til Ritzau Finans.

Umiddelbart var bedømmelsen efter første kvartal dog rigtig positiv, og FLSmidth-aktien blev sendt op med 9,1 pct. til 168 kr.

AMBU DUMPET AF DANSKE BANK OG CARNEGIE

I den modsatte ende af C25-indekset faldt Ambu med 6,9 pct. til 216,60 kr.

Det skete, efter at både Danske Bank og Carnegie sænkede anbefalingen af medicoaktien til "sælg". Danske Bank er gået to hak ned ad stigen fra "køb", mens Carnegie tidligere havde den neutrale anbefaling "hold".

Og det vejede tirsdag tungere end vurderingen fra tyske Berenberg, som indledte analysedækning af Ambu med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 291 kr.

Royal Unibrew steg i graderne i løbet af dagen og endte 1,9 pct. højere i 499,40 kr.

Det skete efter et regnskab for første kvartal, hvor tallene nogenlunde kunne flugte med dem fra første kvartal sidste år på trods af coronakrisen.

Også i tilfældet Unibrew er det dog først senere, at effekterne af virusudbruddet og de lukketiltag, der er blevet indført, vil vise sig.

Bryggeriet kan nemlig se frem til en sommer med i bedste fald fodboldkampe uden tilskuere, ikke noget EM i fodbold, ingen festivaler og ingen større arrangementer, hvor der normalt drikkes mange øl.

Medicinalselskabet Novo Nordisk endte i øvrigt i rekord med en stigning på 0,6 pct. til 448 kr.

SAS FYRER 5000

Blandt sidepapirerne var der opmærksomhed til luftfartsselskabet SAS, som faldt med 2,9 pct. til 5,97 kr.

SAS afskediger nemlig 5000 medarbejdere, hvilket svarer til omtrent halvdelen af staben, oplyser selskabet tirsdag.

1700 af afskedigelserne vil ske i Danmark.

Først i 2022 venter SAS' topchef, Rickard Gustafson, at efterspørgslen vil være tilbage på normalt niveau, og det betyder, at det er nødvendigt at gennemføre drastiske tiltag trods hjælp fra regeringerne i de nordiske lande.

I den modsatte grøft steg it-selskabet Columbus med 10,9 pct. til 7,74 kr., efter at selskabets regnskab for første kvartal viste pæn fremgang i både omsætningen og bruttofortjenesten.

Marginerne hang dog lidt, og derfor faldt driftsresultatet en smule tilbage.

RTX faldt med 2,6 pct. til 189 kr. efter sit regnskab for andet kvartal af 2019/20, der viste stor tilbagegang på alle hovedposter.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.