Aktier

Aktier/åbning: Jyske Bank glimter i toppen af C25 efter oppræcisering

En oppræcisering af forventningerne er med til at sikre Jyske Bank positiv opmærksomhed mandag morgen, hvor banken også har løftet sløret for regnskabstallene i årets andet kvartal.

Det sikrer bankaktien et kurshop på det danske aktiemarked kort efter handelsstart mandag, hvor eliteindekset, C25, starter 0,1 pct. lavere i 1407,82.

C25 gik ellers på weekend med en indeksværdi på 1408,87. Det betød, at indekset landede den femte lukkerekord i træk - og den 20. i år.

Omsætningen på aktiemarkedet kan vise sig at være stærkt reduceret på grund af sommerferieperioden, der holder mange investorer væk fra markedet.

JYSKE BANK OPPRÆCISERER FORVENTNINGER

Jyske Bank har en halv time før handelsstart offentliggjort en opdatering for andet kvartal.

Banken oplevede en pæn fremgang i andet kvartal, hvor basisresultatet steg til 878 mio. kr. fra 683 mio. kr. i samme periode sidste år.

På bundlinjen udmøntede det sig samlet set i et nettooverskud på 862 mio. kr. mod 499 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Det tilfredsstillende resultat i andet kvartal, som var understøttet af en gunstig udvikling på de finansielle markeder og en fortsat god kreditkvalitet, får også Jyske Bank til at løfte bunden af forventningerne til 2020.

Nu ser banken et resultat efter skat til 1-1,5 mia. kr. mod tidligere 0,75-1,5 mia. kr.

Investorerne belønner bankaktien med en stigning på 5,7 pct. til 210,30 kr.

Det kan investorerne i Danske Bank og Nordea også skæve til - sammen med et overraskende godt regnskab fra den norske kollega og storbank DNB.

Den norske storbank kom ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 6,3 mia. norske kr. mod forventningen på 3,0 mia. norske kr.

I løbet af ugen venter der også regnskaber fra en række store amerikanske finanskoncerner som JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo, og fredag kommer turen til både Danske Banks og Nordeas egne regnskaber for andet kvartal.

Danske Bank stiger mandag 3,3 pct. til 98,84 kr., og Nordea går frem med 2,5 pct. til 48,14 kr.

KURSMÅL OG REGNSKABSFORVENTNINGER

Ingeniørkoncernen FLSmidth klarer sig også godt mandag, på trods af at den har fået sænket kursmålet til 237 kr. fra 250 kr. af finanshuset Morgan Stanley.

Anbefalingen lyder dog fortsat på "overvægt".

Der er også branchenyt mandag morgen, da svenske Alfa Laval har tilbudt at købe finske Neles for samlet set 1727 mio. euro.

Neles blev dannet sidste år, da de to finske selskaber Metso og Outotec, der arbejder inden for samme branche som FLSmidth med udstyr og services til mineindustrien, besluttede at kombinere deres aktiviteter på mineralområdet

Det kan indikere momentum til mineindustrien, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- FLS har været kursmæssigt presset de seneste år. Buddet fra Alfa Laval illustrerer at der er værdi i industrien, og det vil uvægerligt have en positiv betydning for FLS i dagens aktiehandel, skriver han.

Aktien stiger 2,6 pct. til 194,50 kr.

CARLSBERG OG ROCKWOOL FÅR LØFTET KURSMÅL

Bryggerigiganten Carlsberg var fredagens funklende stjerne i det danske eliteindeks C25, efter at koncernen offentliggjorde en foreløbig melding for de første seks måneder af året.

Siden har Morgan Stanley løftet kursmålet til 1000 kr. fra 955 kr., mens anbefalingen fortsat er "overvægt".

Mandag stiger aktien 0,9 pct. til 935 kr.

Isoleringskoncernen Rockwool har fået løftet kursmålet til 2100 kr. fra 2000 kr. af Barclays. Anbefalingen "overvægt" gentages samtidig. Aktien stiger 1,8 pct. til 1942 kr.

Uden for C25-indekset brager G4S også frem med 11,3 pct. til 10,99 kr., efter at sikringskoncernen mandag morgen har opjusteret forventningerne til 2020.

FODBOLDAKTIER ER OGSÅ I FOKUS

De børsnoterede selskaber bag fodboldklubber Brøndby, FCK og AGF får også opmærksomhed mandag morgen.

Søndagens derby i Parken mellem FC København og Brøndby endte 0-0, og efterfølgende slog AGF mesterholdet fra FC Midtjylland.

I Superligaens mesterskabsspil er status derfor nu, at FCK på andenpladsen har 62 point og et forspring på bare to point ned til AGF.

Brøndby er fortsat på fjerdepladsen med 52 point.

Brøndby IF falder 3,3 pct. til 0,41 kr., Parken, der står bag FCK, bakker 0,3 pct. til 74,40 kr., mens AGF stiger 4,2 pct. til 0,55 kr.

Læs også
Top job