Aktier

Asien: Fremgang over hele linjen - kun Japan halter efter

Der er fremgang på stort set alle asiatiske aktiemarkeder mandag morgen, hvor udrulningen af vacciner forstærker håbet om et økonomisk opsving i 2021.

Kun Japan hænger i bremsen, da skærpede restriktioner kan være på vej i Tokyo.

Det skriver Reuters.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,6 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,7 pct. Den japanske premierminister, Yoshihide Suga, overvejer i øjeblikket at indføre undtagelsestilstand i blandt Tokyo for at inddæmme smitten.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,4 pct. I Taiwan ligger Taiex-indekset i et plus på 1,3 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 2,3 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 ligger henholdsvis 0,9 og 1,2 pct. højere.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,7 pct.

Usikkerheden omkring brexit og en amerikansk hjælpepakke er forsvundet. Forventningen er derfor, at verdensøkonomien igen vil finde tilbage i vækstsporet. Det skaber altså optimisme hos investorerne tirsdag morgen.

Samtidig forventer markedet, at centralbankerne vil fortsætte den lempelige finanspolitik, der karakteriserede 2020.

"Aktiemarkederne er på vej højere op, og de er på vej højere op uden de gamle, traditionelle teknikker til værdiansættelse," så længe Fed "holder likviditetsboblen i gang", siger David Kotok, Cumberland Advisors, til Bloomberg TV.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-0,6 Topix-0,7 Hongkongs Hang Seng+0,7 China Shanghai Composite+0,9 China CSI 300+1,2 Taiwan Taiex+1,3 Sydkoreas Kospi+2,3 Indiens BSE Sensex+0,4 Singapores STI+0,3 Sydney ASX 200+0,4

Indeksværdi klokken 06.02.

Læs også
Top job