Serier

Aktier/Sydbank: Indtjeningscomeback kan skuffe markedet i 2021

Corona rammer verden
Foto: AP/Mark Lennihan

Selvom det tegner bedre for verdensøkonomien, og flere gode nyheder tikker ind på coronafronten, risikerer investorerne at blive skuffet i det nye år.

Sådan lyder vurderingen i Sydbanks aktiestrategi for 2021.

- En mere positiv covid-19-nyhedsstrøm giver stort set alle steder forventning om høje aktieafkast i 2021 lige nu. Alene disse stort set enstemmige forventninger om høje aktieafkast maner til lidt forsigtighed.

- Aktierne har så småt taget forskud på en mere normal hverdag, og indtjeningscomebacket risikerer at skuffe og tage toppen af afkastene, lyder det fra aktieanalysechef Jacob Pedersen.

Jacob Pedersens vurdering er, at 2021 bliver et "mere normalt", men dog ikke "helt normalt" år. Han forventer positive aktieafkast, der dog ikke vil nå samme højde som i 2021.

- Kursmæssigt er der allerede taget forskud på bedre tider, men højere gældsniveauer og omfattende effektiviseringsprogrammer efter store tab i 2020 betyder, at nogle selskaber i de hårdest ramte industrier får svært ved at levere det forventede indtjeningscomeback, selvom den økonomiske genrejsning indfinder sig, skriver Jacob Pedersen.

De aktuelle nedlukninger vil give en svag start på året indtjeningsmæssigt. Ifølge Sydbank betyder det, at mange indtjeningsforventninger i øjeblikket er for optimistiske.

- Det kan tidvis give noget kursmodvind, når investorerne opdager, at indtjeningsspringet op ad covid-19-hullet skuffer, skriver Jacob Pedersen.

Det er dog vigtigt at fremhæve, at markederne fortsat vil få stor finanspolitisk hjælp fra begyndelsen af året. Også centralbankernes fortsatte lavrente- og likviditetslykkepiller udgør et stærkt fundament for positive aktieafkast i 2021, fremgår det af aktiestrategien.

- Selv hvis selskaberne formår at indfri 2021-indtjeningsforventningerne, er prisfastsættelsen væsentligt dyrere end historisk. Vi ser det bedste afkastpotentiale i USA og Fjernøsten i 2021 og forventer et år med anseelige kursudsving og periodevis turbulens.

Læs også
Top job