Aktier

Aktier/middag: Vestas bundskraber i svagt C25

Demant er godt kørende mandag, efter at nye høreapparattal fra USA viser salgsfremgang for den danske høreapparatproducent, og Danske Bank viser også positive takter efter flere løftede kursmål.

Stemningen er dog generelt sur på det danske marked, hvor fald til Vestas er med til at trække C25-indekset ned med 0,4 pct. i 1716,70 ved middagstid. Til sammenligning ligger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 0,3 pct.

- Vi har en lille pil ned med en sivende tendens siden morgenstunden. Det er også billedet ude i Europa, hvor der generelt er nyhedsfattigt og uden større begivenheder. Nu kigger investorerne frem mod ugens regnskaber fra Chr. Hansen og Tryg, siger Martin Munk, senioraktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Bavarian Nordic-aktien ligger i toppen af eliteindekset med et plus på 1,3 pct. i 192,70 kr.

Vestas-aktien indtager bundplaceringen med et fald på 1,9 pct. til 1231,60 kr., og den får følgeskab af Rockwool, der taber 1,3 pct. til 2618 kr.

De grønne aktier har det generelt svært i Europa med fald på mere end 3 pct. til den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa.

DEMANT GODT KØRENDE EFTER VA-TAL

Demant-aktien er godt kørende med en stigning på 1,0 pct. til 292,60 kr., efter tal fra Veterans Affairs (VA) i USA, som tilpasser høreapparater til militærveteraner, der ifølge Martin Munk viste salgsfremgang for den danske høreapparatproducent i marts.

GENMAB FÅR ACCEPT AF ANSØGNING

Fredag aften kunne Genmab og partneren Seagen fortælle, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har accepteret ansøgningen om markedsføringsgodkendelse i USA af Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende metastatisk livmoderhalskræft hos patienter med sygdomsprogression under eller efter kemobehandling.

Investorerne er dog afmålte i deres begejstring, idet de sender aktien op med 0,4 pct. til 2138 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL BANKER

Danske Bank har fået et par løftede kursmål, og investorerne kvitterer med en stigning på 0,3 pct. til 122,55 kr.

Finanshuset SEB har løftet sit kursmål for aktien til 56 kr. fra 139 kr. med en gentaget købsanbefaling, og Barclays har givet sin anbefaling for aktien et løft til 125 kr. fra 114 kr.

Den britiske storbank Barclays har også løftet sit kursmål for Nordea til 65,45 kr. fra 58 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt".

Det fremgår af data fra Bloomberg.

Nordeas danske notering falder dog med 0,8 pct. til 63,32 kr.

KØBSANBEFALING TIL PANDORA

Der er også analytikernyt til Pandora, hvor finanshuset William O'Neil & Co. efter fredagens handelsopdatering indleder dækning af aktien i den danske smykkekoncern med anbefalingen "køb".

Finanshuset Kepler Cheuvreux har også givet sit kursmål et løft til 690 kr. fra 625 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Pandora taber 0,4 pct. til 685 kr. efter fredagens fald på 3,8 pct.

Også DSV Panalpina er i analytikernes søgelys.

DSV Panalpina har fået løftet sit kursmål til 1360 kr. fra 1150 kr. af Stifel med en fastholdt købsanbefaling.

Aktien falder dog med 0,2 pct. til 1266,50 kr. efter fredag at være lukket med endnu en rekord.

TRAFIKTAL FRA SAS

Trods påskefremgang har SAS stadig væsentligt færre passagerer end sidste år.

310.000 passagerer fløj med det skandinaviske luftfartsselskab i marts, viser tal. Det er 40 procent flere end i februar - men 70 procent færre end den samme måned sidste år.

SAS-aktien ligger mandag med et fald på 2,3 pct. i 1,465 kr.

Blandt de øvrige sidepapirer er der også nyt fra Matas, der har købt en healthtech-platform og indgået et samarbejde med onlineapoteket Gazelle Online Apotek, der driver webapoteket.dk.

Materialistaktien stiger 3,2 pct. til 88,05 kr.

Orphazyme er også godt kørende med et plus på 4,1 pct. til 59,10 kr., efter en positiv artikel i Dagbladet Børsen, hvor biotekselskabets nye topchef, Christophe Bourdon, ikke mener, at det nuværende kursniveau afspejler biotekselskabets egentlige potentiale.

Læs også
Top job