Aktier

Tirsdagens aktier: Genmab op på Darzalex-salg - Danske Bank under pres

Genmabs tirsdag blev bare bedre og bedre med analytikernyt og Darzalex-salg, mens Danske Bank fortsat blev presset af mandagens direktørskifte.

Generelt var det dog en mat dag på aktiemarkedet, og hele dagen lå C25-indekset i minus og endte med et fald på 1,3 pct. til indeks 1705,26 efter et minus på 0,6 pct. mandag.

Dermed er eliteindekset faldet to børsdag i træk, efter at det fredag satte rekord i 1737,89.

FLS UNDER PRES EFTER KONKURRENTNYT

Helt til bunds sank Danske Bank, der mistede 7,6 pct. til 111,45 kr. Banken lå hele dagen i minus på mandagens uventede direktørskifte. Men kort før lukketid tirsdag tog faldet til, da Dagbladet Børsen skrev, at USA har anlagt erstatningssag ved de danske domstole mod Danske Bank og bankens tidligere topchef Thomas Borgen.

Hverken Danske Bank eller advokat Thomas Donatzky fra Donatzky & Partnere, der repræsenterer den amerikanske stat, ønskede tirsdag at kommentere søgsmålet, der blev anlagt ved Københavns Byret den 18. september.

Søgsmålet er foreløbigt kun anlagt med et krav på 10 mio. kr., men Børsen erfarer at beløbet som minimum ventes at stige til et stort trecifret millionbeløb.

Lundbeck og FLSmidth fulgte trop med fald på henholdsvis 4,7 pct. til 187,75 kr. og 3,6 pct. til 216,60 kr.

Lundbeck fik tirsdag sat sit kursmål ned af ABG Sundal Collier-analytiker Jannick Lindegaard Denholt, så det nu er på 244 kr. mod tidligere 271 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "køb".

For FLSmidths vedkommende kom den svenske rival Sandvik, der konkurrerer med FLSmidth på markedet for mineudstyr, med et regnskab, der så nogenlunde levede op til forventningerne og også overgik det på flere poster. Ikke desto mindre faldt Sandvik med 5 pct. på børsen i Stockholm.

Senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen bider mærke i, at svenskerne melder om udfordringer i forsyningskæden. Og selv om meldingerne fra FLSmidth ifølge analytikeren går på, at selskabet regner med at kunne undgå den værste modvind i forhold til flaskehalsene til havs og i luften, så vendte investorerne tomlen ned tirsdag.

- Men FLSmidth har også fortalt, at det svært at få adgang til minerne på grund af stramme coronarestriktioner. Og det vil dæmpe indtjeningen særligt i første halvår, men også generelt i 2021, siger Sydbank-analytikeren

SALGSTAL FOR DARZALEX

Genmab indtog fra børsåbningen tirsdag en placering med øverst i det danske C25-indeks, efter at Deutsche Bank indledte analysedækning af aktien med anbefalingen "køb". DNB Markets løftede også sit kursmål for Genmab med knap 9 pct. til 2560 kr. fra førhen 2360 kr. og gentog anbefalingen "køb".

Efter Genmabs partner Johnson & Johnson midt på dagen kom med regnskab med opløftende nyt om salget af kræftmidlet Darzalex, som Genmab får procenter af, steg aktien og endte med et plus 0,1 pct. til 2206 kr.

Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen vurderer, at der er mulighed for, at Genmab må opjustere sin prognose for kræftmidlet senere i år, efter Johnson & Johnson at løftede salget af kræftmidlet Darzalex så markant i første kvartal.

- Sandsynligheden er høj. Tager man udgangspunkt i salget i første kvartal, så vil Johnson & Johnson uden sekventiel kvartalsvis vækst lande et salg på cirka 5,5 mia. dollar, eller i toppen af prognosen på 5,2-5,6 mia. dollar, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Novozymes stod for dagens største plus på 0,6 pct. til 408,10 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

SP GROUP OG SPAR NORD OPJUSTEREDE

Blandt sidepapirerne opjusterede både SP Group tirsdag og venter nu en vækst i omsætningen på 4-12 pct. mod tidligere 3-10 pct. Samtidig ventes EBIT-marginen at lande på 9-12 pct. mod et tidligere skøn på 9-10 pct.

Aktien faldt dog med 1,2 pct. til 326 kr.

Også Spar Nord kom med en opjustering af forventningerne til 2021 på baggrund af stærk start på året. Det sker som følge af en positiv udvikling i den aktivitetsdrevne indtjening, blandt andet indenfor boligområdet og værdipapirhandel, og en gunstig udvikling på de finansielle markeder.

Spar Nord fulgte dog den generelle matte stemning og faldt med 1,1 pct. til 62,90 kr.

Også Maersk Drilling faldt tirsdag med hele 5,7 pct. til 254 kr. Selskabet meddelte ellers tirsdag, at det er kommet ind på det brasilianske offshoremarked med en kontrakt tildelt af energiselskabet Karoon Energy for boreriggen Mærsk Developer.

Riggen kommer under kontrakten til at lave borearbejde i fire brønde i Baúna-feltet, fremgår det af en meddelelse tirsdag fra Maersk Drilling, som opgør værdien af aftalen til 34 mio. dollar inklusive modifikationer og mobilisering af riggen.

NYE ANBEFALINGER TIL NETCOMPANY

Tilbage i C25 fik Netcompany sænket anbefalingen af Danske Bank, der nu siger "hold" til aktien mod tidligere "køb". Kursmålet sættes dog en tand højere til 680 kr. fra 640 kr., fremgik det af PLX AI.

Derudover var der også nyt fra SEB. SEB gentog anbefalingen "køb" med et nyt kursmål på 740 kr. mod tidligere 640 kr., fremgik det af PLX AI.

Netcompany faldt tirsdag med 2,8 pct. til 637,50 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.