Aktier

Tirsdagens aktier: Inflationsfrygt tog humøret - Lundbeck til tops

Medicinalselskabet Lundbeck endte tirsdag sammen med Bavarian Nordic som de to eneste aktier i grønt, mens de resterende selskaber i eliteindekset endte i rødt.

- Det er inflationsfrygten, der rammer globalt. Det begyndte i USA i går - rykkede over Asien og ramte Europa i morges. USA retter sig en smule ved efter åbningen, og de danske og europæiske markeder følger efter, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er alle sektorer, der er ramt. Og det er pharma og bakaktierne, der klarer den bedst i dag. Pharma fordi det er defensive aktier, og bankerne på muligheden for stigende renter, siger chefhandleren.

Eliteindekset, C25, endte med et fald på 2,6 pct. til indeks 1726,27. Indekset var helt nede og bunde i indeks 1710,61 i løbet af dagen.

LUNDBECK LYSER OP

Lundbeck var dog i den grønne førertrøje hele dagen og endte med et plus på 5,6 pct. til 202 kr. ovenpå et regnskab, der over en bred kam viste solid fremgang for de første tre måneder af 2021.

Koncernens fire strategiske nøgleprodukter solgte bedre end ventet. Koncernen omsatte for 4273 mio. kr. mod de ventede 4208 mio. kr., hvoraf de fire stod for 2136 mio. kr. mod ventet 2066 mio. kr.

- Lundbeck kom med et rigtig pænt regnskab, og det er det, der sender aktien op i dag i et rødt marked, siger Mads Zink.

I bunden endte blandt andet Simcorp og Netcompany med fald på henholdsvis 6,6 pct. til 763,40 kr. og 5,7 pct. til 641 kr.:

- Techaktierne er hårdt ramt i dag. Og det afspejler det danske marked også via Simcorp og Netcompany, siger Mads Zink.

Bavarian Nordic endte med et plus på 0,8 pct. til 262 kr. båret frem af sektorfremgangen,

Ambu endte helt i bunden med et fald på 7,2 pct. til 301,10 kr. Medicoselskabet aflægger regnskab onsdag.

VIL PANDORAS VÆKST PÅ NETTET VARE VED?

Handelsbanken satte tirsdag spørgsmålstegn ved, om Pandora kan fastholde sit salg på nettet, eller om kunderne vil sive over til konkurrenterne, når genåbningen af butikkerne tager til.

- Vi vurderer, at konkurrenterne vil genvinde tabte markedsandele i takt med, at butikkerne genåbnes, og coronarestriktionerne lempes. Et tilbageslag for onlineforretningen vil således sætte spørgsmålstegn ved ledelsens udtalelser om, at de underliggende udfordringer er løst, skrev banken.

Pandora faldt med 3,9 pct. til 746 kr.

KAPITALMARKEDSDAG I MÆRSK

Mærsk holdt virtuel kapitalmarkedsdag tirsdag, og her sagde topchef Søren Skou blandt andet, at rederiet i snit venter at kunne hente over 12 pct. afkast på den investerede kapital (ROIC) frem mod 2025, hvilket er markant over tidligere mål.

B-aktien faldt med 4 pct. til 15.800 kr.

DFDS' SEJLER BAGLÆNS

Rederi- og logistikvirksomheden DFDS kom fra morgenstunden med et godkendt regnskab for første kvartal.

Ses ind i andet kvartal, steg DFDS' samlede fragtmængder i april med knap 50 pct. i forhold til samme måned sidste år. Rederiet fastholder de nyligt opjusterede forventninger.

Aktiekursen bakkede dog med 2,8 pct. til 376 kr.

Malingkoncernen Flügger kom mandag aften med foreløbige tal for det skæve regnskabsår 2020/21, og det viste bedre takter end ventet baseret på foreløbige tal. Omsætningen blev på 2165 mio. kr. mod ventede 2100-2150 mio. kr.

Aktien steg 1,6 pct. til 754 kr.

KONKURRENTNYT TIL VESTAS

Vestas' aktionærer fik tirsdag morgen nyt fra konkurrenten Nordex, der fastholdt forventningerne til 2021 i sit regnskab for første kvartal. I årets første tre måneder øgede Nordex omsætningen med knap 30 pct. i forhold til samme periode året før, mens underskuddet på bundlinjen steg 42 pct. til 54,7 mio. euro.

Vestas-aktien dykkede 3 pct. til 228,70 kr. Aktien er faldet med 20,6 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.