Obligationer

Tirsdagens obligationer: Lille renteplus på valgdag med gode nøgletal

Obligationsinvestorerne havde tirsdag blandt andet fokus på omvalget i Georgia samt ISM-erhvervstillidsopgørelsen fra USA.

Mens resultatet fra Georgia først ventes at lande tidligt onsdag dansk tid, så bød tirsdagen på bedre tal end ventet om den tyske arbejdsløshed og de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsaktiviteten, ISM.

Tirsdag endte den danske ledende tiårige statsobligationsrente på minus 0,49 pct. - 1 basispoint højere end mandag.

Den tyske ledighedskø faldt overraskende, og arbejdsløsheden udviklede sig bedre end ventet i forhold til estimatet indsamlet af Bloomberg News. Samlet faldt antallet af arbejdsløse med 37.000 i december, hvor der var ventet 10.000 nye arbejdsløse.

ISM steg i december til 60,7 fra 57,5 måneden før, viste tallene fra Institute of Supply Management tirsdag. Konsensus blandt økonomerne var et indeks på 56,8.

En af årets første store begivenheder er omvalget til Senatet i delstaten Georgia, hvor vælgerne skal finde statens to repræsentanter. Overtager Demokraterne statens to repræsentanter, tipper flertallet i Senatet til Demokraternes fordel, og dermed har partiet fuld parlamentarisk kontrol i Washington med flertal i begge Kongressens kamre og Joe Biden som præsident i Det Hvide Hus.

Læs også
Top job