Obligationer

Tirsdagens obligationer: Renten steg - fokus vendt mod forbrugerpriser

Rentestigninger i udlandet sendte tirsdag de danske renter højere, og bevægelsen tog blot til i løbet af dagen efter opmuntrende nøgletal fra Tyskland.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation med udløb i 2029 endte tirsdag i minus 0,05 pct. - 5 basispoint højere end mandag.

ZEW's forventningsindeks til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder steg i maj til 84,4 fra 70,7 måneden før mod økonomernes forventning om en stigning til 72,0 ifølge Bloomberg News.

- Nye tal fra den tyske økonomi viser, at den tyske økonomi fortsat vurderes i bedre forfatning. Forventningerne til økonomien om seks måneder stiger til højeste niveau i over 20 år og vurderingen af den økonomiske situation stiger for 3. måned i streg, siger økonom i Arbejdernes Landsbank Anders Christian Overvad.

Senere på eftermiddagen kom målingen af erhvervstilliden blandt mindre amerikanske virksomheder, det såkaldte NFIB-indeks, der i april endte i 99,8 mod ventede 100,8 ifølge Bloomberg News.

Onsdag er der mere og tungere nyt i vente fra USA, hvor der kommer en opgørelse over udviklingen i forbrugerpriserne i april. Inflationsforventningerne har stor betydning for vurderingen af pengepolitikken i USA og dermed i sidste ende også på renteudsigterne.

Læs også
Top job