Sådan holder arbejdsgiverne på deres medarbejdere
At få en medarbejder til at blive i jobbet er oftest forbundet med store omkostninger. Alligevel bruger mange virksomheder kræfter på at holde medarbejderne på arbejdspladsen. Her er de mest effektive metoder.
Hvad er mest effektivt for virksomhederne, når de vil holde fast i deres dygtige medarbejdere?
Det har konsulenthuset Ballisager undersøgt i en ny rekrutteringsanalyse, hvor lidt over 900 virksomheder har svaret på en række spørgsmål om bl.a. ansøgningsprocessen, fastholdelse af medarbejdere og opsigelser.
Analysen viser, at over halvdelen af de adspurgte virksomheder vurderer, at fleksible arbejdstider er det mest værdifulde element, når man ønsker at fastholde en medarbejder i samme stilling gennem en længere periode.
På anden- og tredjepladsen angiver virksomhederne personlig udvikling af medarbejderen som mest effektivt.
Ifølge rekrutteringsanalysen svarer 49 pct. af arbejdsgiverne nemlig, at de ved ofte at give medarbejderne nye opgaver kan fastholde dem mest effektivt. Mens 4 ud af 10 virksomheder mener, at den mest effektive måde til at beholde en medarbejder er ved at give gode videreuddannelsesmuligheder.
Høj løn har derimod en lav effekt i forhold til at få en medarbejder til at blive i den samme stilling. Kun 13 pct. af de adspurgte virksomheder angiver en højere løn som et effektivt middel i fastholdelsesprocessen.
5 pct. af de adspurgte virksomheder ved ikke, hvad de vurderer som de mest effektive fastholdelsesaktiviteter.
I Ballisagers rekrutteringsanalyse for 2018 anser virksomhederne følgende elementer som mest effektive, når de ønsker at beholde en medarbejder:
- Fleksible arbejdstider (59 pct.)
- Giver ofte nye opgaver til medarbejderne (49 pct.)
- Gode videreuddannelsesmuligheder (40 pct.)
- Gode muligheder for at avancere i virksomheden (28 pct.)
- Tid til ledelsen - lederen må ikke have for mange medarbejdere (22 pct.)
- Aktiv indsats for at medarbejdere holder en 37 timers arbejdsuge (18 pct.)
- Mange sociale arrangementer (15 pct.)
- Et lønniveau over gennemsnittet i branchen (13 pct.)