Karriere

Ugens vindere og tabere: Jakob Baruël Poulsen og CIP er en grøn lækkerbisken for aktiemarkedet

Copenhagen Infrastructure Partners er et af de mest markante væksteventyr i dansk erhvervsliv og vil gøre sig godt i kurslisterne.

Tomme fly, som følge af coronakrisen, har smittet af på Norwegian, der i den grad lider af åndenød. Niels Smedegaard, bestyrelsesformand i Norwegian, bliver sat på prøve. Foto: Stine Bidstrup

VINDER I: Jakob Baruël Poulsen, ledende partner i Copenhagen Infrastructure Partners

Det er et af de mest markante væksteventyr i dansk erhvervsliv. Og så er det grønt. Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er i færd med at rejse en ny fond til især investeringsprojekter i bæredygtig energi på op mod 50 mia. kr., der vil bringe kapitalen under de tidligere guldfugle fra Dongs vinger op over 100 mia. kr. Jakob Baruël Poulsen, ledende partner i CIP, får dermed endnu mere krudt til at konkurrere mod sin tidligere arbejdsgiver, der nu hedder Ørsted. En så stor kapital under forvaltning gør – i kølvandet på den svenske kapitalfond EQT’s succesfulde børsnotering – CIP til en lækkerbisken for aktiemarkedet. Det vil uden tvivl igen forgylde fondens partnere. ..

BRANCHENYT
Læs også