Karriere

Erhvervsorganisationer frygter, at mange medarbejdere vender tilbage med stress

Nogle medarbejdere har arbejdet ekstremt meget de seneste uger, mens andre har haft svært ved det og føler sig utilstrækkelige. Begge grupper kan udvise tegn på stress, advarer DI.

Artiklens øverste billede
DI har i forbindelse med coronakrisen tilbudt sine mange branchenetværk en mere hyppig rådgivning om håndteringen af situationen, men har endnu ikke data for, hvor mange virksomheder, der slås med stress. Foto: DI.

Ledere i alle hjørner af det danske erhvervsliv skal forberede sig på at håndtere stressramte medarbejdere, når hverdagen vender tilbage.

Sådan lyder det fra landets største erhvervsorganisationer, der af samme grund anbefaler virksomhederne at være meget tydelige, fleksible og realistiske i deres krav til de ansatte i den kommende tid.

»Nogle ansatte er så pressede, at virksomhederne vil opleve det som en stresspukkel. Det kan skyldes, at de enten har arbejdet ekstremt meget eller har haft for lidt at lave. Begge faktorer kan give en følelse af utilstrækkelighed,« siger Pernille Erichsen, chef for ledelsesudvikling og produktivitet hos DI.

Arbejdslivet er jo blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden. Mange af de faktorer, der normalt kan føre til stress, er sådan set alle i spil.

Tina Buch Olsson, chefkonsulent i Dansk Erhverv

Erhvervsorganisationerne begrunder bekymringen med, at der blandt medlemsvirksomhederne berettes om tendenser til stress af forskellige årsager.

Det kan skyldes for mange opgaver, udfordringen med at varetage børn og arbejde på samme tid, selve pandemien, den økonomiske krise, den sociale afsondrethed eller noget helt sjette.

»Arbejdslivet er jo blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden. Mange af de faktorer, der normalt kan føre til stress, er sådan set alle i spil. Så det er en udfordring, vi oplever i stigende grad,« siger Tina Buch Olsson, chefkonsulent for HR og ledelse hos Dansk Erhverv.

Lektor ved Psykologisk Institut på Københavns Universitet Janne Skakon definerer stress som en belastningstilstand, der opstår, når kravene til os overstiger vores ressourcer.

»Derfor er den nuværende tid utroligt krævende. Omvendt er der også mulighed for, at medarbejdere vender tilbage til jobbet med stor lettelse, fordi belastningen aftager, når grænserne mellem arbejde og fritid bliver tydeligere,« siger Janne Skakon.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.