Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Erhvervsorganisationer frygter, at mange medarbejdere vender tilbage med stress

Nogle medarbejdere har arbejdet ekstremt meget de seneste uger, mens andre har haft svært ved det og føler sig utilstrækkelige. Begge grupper kan udvise tegn på stress, advarer DI.

Corona rammer verden
DI har i forbindelse med coronakrisen tilbudt sine mange branchenetværk en mere hyppig rådgivning om håndteringen af situationen, men har endnu ikke data for, hvor mange virksomheder, der slås med stress. Foto: DI. "Det handler om at erkende, at stress vil være et vilkår for nogle medarbejdere, som lederne er nødt til at forholde sig til," siger Pernille Erichsen, chef for ledelsesudvikling og produktivitet hos DI. Foto: DI

Ledere i alle hjørner af det danske erhvervsliv skal forberede sig på at håndtere stressramte medarbejdere, når hverdagen vender tilbage.

Sådan lyder det fra landets største erhvervsorganisationer, der af samme grund anbefaler virksomhederne at være meget tydelige, fleksible og realistiske i deres krav til de ansatte i den kommende tid.

»Nogle ansatte er så pressede, at virksomhederne vil opleve det som en stresspukkel. Det kan skyldes, at de enten har arbejdet ekstremt meget eller har haft for lidt at lave. Begge faktorer kan give en følelse af utilstrækkelighed,« siger Pernille Erichsen, chef for ledelsesudvikling og produktivitet hos DI.

Arbejdslivet er jo blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden. Mange af de faktorer, der normalt kan føre til stress, er sådan set alle i spil.

Tina Buch Olsson, chefkonsulent i Dansk Erhverv

Erhvervsorganisationerne begrunder bekymringen med, at der blandt medlemsvirksomhederne berettes om tendenser til stress af forskellige årsager.

Det kan skyldes for mange opgaver, udfordringen med at varetage børn og arbejde på samme tid, selve pandemien, den økonomiske krise, den sociale afsondrethed eller noget helt sjette.

»Arbejdslivet er jo blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden. Mange af de faktorer, der normalt kan føre til stress, er sådan set alle i spil. Så det er en udfordring, vi oplever i stigende grad,« siger Tina Buch Olsson, chefkonsulent for HR og ledelse hos Dansk Erhverv.

Lektor ved Psykologisk Institut på Københavns Universitet Janne Skakon definerer stress som en belastningstilstand, der opstår, når kravene til os overstiger vores ressourcer.

»Derfor er den nuværende tid utroligt krævende. Omvendt er der også mulighed for, at medarbejdere vender tilbage til jobbet med stor lettelse, fordi belastningen aftager, når grænserne mellem arbejde og fritid bliver tydeligere,« siger Janne Skakon.

BRANCHENYT
Læs også