Karriere

Så mange er klar til et job, hvor de aldrig har mødt chefen

Ny rundspørge viser, at mange danskere er klar til at arbejde for en virksomhed, hvor de aldrig møder ind fysisk.

Coronakrisen ser ud til at have forandret mange danskeres syn på arbejdsliv og ikke mindst hjemmearbejde.

En ny undersøgelse, som Yougov har foretaget for IT-virksomheden Atea viser, at rigtig mange danskere er klar til et job, hvor de kun arbejder hjemmefra.

Hver fjerde ud af knap 1000 adspurgte svarer, at de godt kan se sig selv arbejde for en virksomheed, hvor de aldrig har mødt eller kommer til at møde chef og kolleger.

Det er særligt medarbejdere over 30 år, der er klar til at arbejde fast hjemmefra, siger Kathrine Forsberg, der er adm. direktør i Atea i en kommentar til tallene.

»Corona-krisen har understreget behovet for et fleksibelt og hybridt arbejdsliv. Det stiller nye krav til arbejdsgiverne om at forstå de individuelle behov og ønsker hos medarbejderne og så vidt muligt indrette arbejdspladsen efter det. Men det giver også nogle fantastiske muligheder for at reducere omkostninger, arbejde mere effektivt sammen og alene og skåne klimaet,« siger hun.

Undersøgelsen viser, at 72 pct. mener, at de arbejder lige så effektivt hjemmefra som fra en arbejdsplads i en virksomhed.

I en tilsvarende spørgeundersøgelse, som Voxmeter tidligere på måneden har lavet for Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) svarer godt 4 af 10 beskæftigede, at de gerne vil have en eller flere ugentlige hjemmearbejdsdage.

Fremtidsforsker Carsten Beck fra Instituttet for Fremtidsforskning sagde i den forbindelse, at udviklingen peger mod mere hjemmearbejde.

»Vi har indfriet et teknologisk potentiale ved rent faktisk at prøve det. Alle coronakrisens skyggesider ufortalt så sætter den tryk på en udvikling. De digitale muligheder eksisterede også i efteråret 2019, men nu har mange oplevet, at det virkelig kan lade sige gøre, og arbejdspladser med en konservativ tilgang har oplevet, at folk rent faktisk får lavet noget,« sagde han.

BRANCHENYT
Læs også