Karriere

Da mændene stivnede, måtte Susanne Bier give dem alle et kram

Magt og sexisme. Overklassen mod underklassen. Det perfekte liv mod det totale sammenbrud. Susanne Biers nye miniserie ”The Undoing” viser aspekter af kontrasternes USA og står som en kommentar til en af de mest aktuelle sager i Danmark.

Susanne Bier er klar med den nye serie "The Undoing" den 26. oktober. Serien skulle have haft premiere i foråret, men pga. corona blev den udskudt. Foto: HBO. Fra serien ”The Undoing” Susanne Bier. Foto: HBO Susanne Bier. Foto: Les Kaner Susanne Bier. Foto: Les Kaner Susanne Bier. Foto: Les Kaner Susanne Bier. Foto: Les Kaner Susanne Bier. Foto: Les Kaner

»Hvem vil byde 1.000 dollars?« spørger en diamantbesmykket kvinde i sort jakkesæt og hvid skjorte, mens hun løfter sin højre hånd. I hånden holder hun et drikkeglas med vand. Vand fra hanen vel at mærke.

Scenen er fra den nye HBO-serie ”The Undoing”, som er instrueret af den danske stjerneinstruktør Susanne Bier. Scenen forestiller en auktion til fordel for eliteskolen Reardon. Pengene skal bruges til at sikre diversitet blandt skolens elever og give mindrebemidlede adgang til undervisningen. Det bliver de velklædte gæster mindet om af værten, inden det første bud på 1.000 dollars for et glas drikkevand hurtigt falder. ..

BRANCHENYT
Læs også