Karriere

Eventyret havde en pris

Rane Willerslev har lagt livet som opdagelsesrejsende med bjørne, sult, ånder, ensomhed og en flugt fra den russiske mafia bag sig. Prisen for eventyret viste sig at være for høj.

For fem år siden besluttede Rane Willerslev, at livet som opdagelsesrejsende var slut. Prisen for at være væk fra familien i mange måneder i træk viste sig at være høj.
Foto: Stine Bidstrup Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Foto: Stine Bidstrup. Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Foto: Stine Bidstrup. Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Foto: Stine Bidstrup. I Sibirien har Rane Willerselv oplevet, at naturen var besjælet. I dag har han sit eget træ i Tisvilde Hegn, som han giver gaver. 
Foto: Stine Bidstrup Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Foto: Stine Bidstrup.

Rane Willerslev sidder i et gråt jakkesæt på sit kontor på Nationalmuseet i København og taler om bjørne, sult og kulde. En gang imellem tager han med begge hænder fat i habitjakken og løfter kraven lidt fra nakken, inden han lader den sætte sig igen, som om tøjet endnu ikke helt har taget form efter hans krop.

Det er tre år siden, Rane Willerslev blev direktør for Nationalmuseet, og det er fem år siden, han lagde livet som professionel opdagelsesrejsende bag sig. Derfor sidder vi her i dag og taler om eventyrene i datid...

BRANCHENYT
Læs også