Serier

For August Solliv er CBS-eliteprogram første skridt på vejen til at gøre en forskel

20-årige August Solliv har fra barnsben på Den Franske Skole været drevet af høje ambitioner. Det har udviklet sig til en mission om at gøre en forskel i verden, og den rejse begynder i Hongkong.

Talenternes uddannelsesrejse
Globe-programmet giver ifølge August Solliv de studerende mulighed for at komme tættere på to fremmede kulturer, end de ellers ville være kommet. Foto: Privat August Solliv og øvrige CBS-studerende på Globe-forløbet studerer i Hongkong på dette semester. Til næste forår går turen til USA. Foto: Privat

Det var bl.a. muligheden for at omgås ligesindede, der var tiltrækkende ved International Business (IB) på Copenhagen Business School (CBS) for August Solliv. At være sammen med andre unge mennesker med lige så høje ambitioner i livet som ham selv.

»Det er nok ikke så jantelovsagtigt,« siger han over Zoom fra et hotelværelse i Hongkong og griner.

August Solliv er 20 år, vokset op i København og har haft sin gang på Den Franske Skole lige siden treårsalderen. Han begyndte i deres integrerede børnehave og dimitterede fra gymnasiet 14 år senere.

Bag den beslutning stod moren, der ønskede at give ham de bedst mulige rammer, så han kunne få det meste ud af sit potentiale. Og den tilgang har August Solliv adopteret.

Derfor valgte han at studere et år i Frankrig lige efter gymnasiet. Og derfor valgte han at søge Globe-programmet på CBS. Et halvandet år langt forløb i den sidste halvdel af bacheloren, hvor 18 studerende på IB – i år dog kun 17 – bliver udvalgt til at bruge et halvt år på Chinese University of Hongkong, et halvt år på University of North Carolina, Chapel Hill, i USA og et halvt år på CBS i følgeskab med 18 elever fra hver af de to andre skoler.

August Sollivs hold skulle egentlig være begyndt i efteråret 2020 i USA, men det satte coronapandemien en stopper for. Derfor er han nu i Hongkong, hvor han og de andre CBS-studerende har tilsluttet sig gruppen af studerende fra USA og Hongkong.

Tættere på to kulturer

Globe-programmet har haft August Sollivs interesse, siden han begyndte på CBS. Men da ansøgningsprocessen gik i gang, satte han sig alligevel ned og lavede en liste med 12 grunde til at søge Globe.

»Bl.a. giver det mulighed for at komme meget tættere på to kulturer, end man vil kunne ved bare at besøge et andet land i en uge. Og så får man muligheden for at få to udvekslingsophold på bacheloren, tætte venskaber og et stærkt internationalt netværk med nogle af fremtidens erhvervsstjerner,« siger han.

Samtidig styrker det ifølge August Solliv oplevelsen af landene, de besøger, at man følges med den samme gruppe af mennesker i halvandet år, som skiftes til at agere værter.

Jo tættere du er på kulturer, desto bedre forstår du de problemer, der er rundt omkring i verden – og hvor du kan bidrage.

August Solliv, Globe-studerende

Det tiltaler ham, for på den måde får han udvidet sin personlige horisont mest muligt. Og det er gavnligt, når man som August Solliv har en drøm om at have en indflydelse på mennesker i dele af verden, han endnu ikke er bekendt med.

»Det var helt klart et element, da jeg valgte at søge Globe. Jo tættere du er på kulturer, desto bedre forstår du de problemer, der er rundt omkring i verden – og hvor du kan bidrage. Som 20-årig bachelorstuderende har jeg selvfølgelig prøvet noget, men jeg har ikke prøvet ret meget i forhold til den 50-årige direktør, der er ude i verden,« siger August Solliv og holder en kort pause.

Han smiler.

»På den måde er det også rart at få lov til at opleve nogle af de her ting tæt på og opdage, hvor man kan ændre noget og have en positiv social indvirkning i verden. Selvom der findes globale problemer, skal man også forstå, hvor man lokalt og nationalt kan hjælpe mennesker og have en indflydelse.«

Han vil gøre en forskel

Blandt de 12 punkter på August Sollivs liste er også iveren efter at danne og uddanne sig bedst muligt. På CBS er erhverv ifølge ham det primære fokus. Man lærer at blive en god handelsmand. På universiteterne i Hongkong og North Carolina er der større mulighed for at præge sin egen uddannelse.

»Her har jeg valgt nogle fag, der er meget tungere finansmæssigt og økonomimæssigt, end man ville kunne få derhjemme. Men jeg er også kunst- og filosofiinteresseret, og det kan jeg tage nogle fag i her, selvom jeg læser business i Danmark,« siger August Solliv.

Business er nemlig ikke udelukkende drivkraften i August Sollivs høje ambitioner. Hvilket han selv synes kan lyde lidt sjovt, når man læser International Business på CBS. Det vigtigste er at have en indflydelse på andre mennesker.

»Om det så er at reducere CO2-udledningen i Danmark med 30 pct. eller skabe uddannelse til en million mennesker. Mit drive er at føle, at jeg har gjort en forskel. Det gør mig 100 gange gladere end at tjene penge,« siger August Solliv og tilføjer, at det nok har meget med hans opdragelse at gøre.

Der skal dog individuel læring til, før August Solliv kan påvirke store grupper af mennesker. Det er han bevidst om. Det skal til, for at han kan nå sin langsigtede ambition om at være glad og stolt over sine handlinger, når han har været 30 år på arbejdsmarkedet.

Er det her program en del af den ambition?

»Ja. Hvis man har en mission, så må man også træffe valg, der peger i den retning. Og jeg tror, at Globe er et vigtigt skridt på vejen.«

Læs også