Karriere

Boganmeldelse: Gode tanker og klicheer om paradoksledelse

Paradoksledelse har mulighederne for at ryste op i virksomheders ledelsestilgang, viser en ny bog om paradoksledelse af erhvervspsykologen Lotte Lüscher. Hun kommer dog ikke helt i mål med bogen, der ofte forfalder til klicheer.

Paradoksledelse deler vandene. I en Linkedin-kommentar omtalte CBS-Professor Nicolai Foss det som »cute«. For andre er paradoksledelse det nye sort. Selv hælder jeg til at paradoksledelse potentielt har muligheden for at ændre ledelse på mange områder, men at forskningen inden for feltet tit forfalder til uspiselige klicheer.

Den amerikanske professor Wendy Smith, som er blandt pionererne inden for feltet, bruger bl.a. kinesisk filosofi om Ying og Yang i forskningen. Her kammer det over. Andre ledende forskere fokuserer på begrebet ambidexterity, som omfatter konkrete tilgange til at forene kortsigtede og langsigtede mål i virksomhederne. Her er forskningen lovende og konkret og giver gode praktiske råd. Virksomhederne kan f.eks. vælge mellem at bruge strategier bygget på strukturel, kontekstuel eller sekventiel ambidexterity...

BRANCHENYT
Læs også