Karriere

Boganmeldelse: AI og robotter skal lære at omgås mennesker

Næste generations AI og robotprodukter skal kunne interagere med mennesker på kompetent social vis. Det er ikke længere nok, at digitale produkter kan kobles til diverse platforme.

Kender du det med de automatiske døre, som ikke altid genkender, at man gerne vil forbi? Hvis det var en dørmand, og ikke en automatisk dør, så ville vi nok blive lidt irriterede over personens manglende sociale kompetencer. Sådan starter blot en af bogens pointer med et eksempel, og som læser får det hurtigt sat gang i egne oplevelser fra hverdagens teknologi i ny bog om robotter, AI og social design.

Carla Dianas bog ”My Robot Gets Me” er en bog for læsere, som interesserer sig for hvordan robot- og AI-teknologi kan udvikle sig med brug af sociale design i redskabskassen. Bogen har undertitlen ”How Social Designs Can Make New Products More Human”. Dvs. et fokus på hvordan sociale design kan gøre nye produkter mere humane. Den er fyldt med interessante pointer og eksempler på, hvordan man kan indarbejde en forståelse af de sociale omgivelser, som robotter og AI-applikationer skal indgå i...

BRANCHENYT
Læs også