Karriere

Boganmeldelse: Stiller du for store krav til din ledelsesstil?

Hvis du også synes, at perfekte ledere hører til i de mere idoliserede helteberetninger, så kom bag facaden i James Høpners nye bog ”Den uperfekte leder”. Et frisk bidrag til litteraturen med de uperfekte og menneskelige refleksioner på lederskab i praksis. Forfatteren deler ud af egne refleksioner fra hverdagen som leder med referencer til et personligt udvalg af ledelsesteoretikere. En ting er lovet med denne bog, man kommer helt ind i forfatterens tankestrømninger – og det er også en oplevelse i sig selv.

Vi kender de store fortællinger om de amerikanske helte som Steve Jobs og Bill Gates. Begge har de sat deres præg på ledelseshistorien indenfor it-teknologiudviklingen, som pionerer. Og for den yngre generation, vil jeg nok pege på Elon Musk, som værende nutidens teknologipioner, men måske knap så god en leder? Hvem ved? Vi kender mest til de personlige udbrud på Twitter, som er knap så flatterende.

Til gengæld en visionær og dygtig forretningsmagnat. Bogens analogi til heltereferencer bringer mine tanker i retning af, at nogle gange træffer andre beslutninger om, hvad vi har brug for af ledertyper. I ledelsesverdenen er der en idolisering af de såkaldte helte på forskellige ledelsesfænomener. Måske netop for at holde illusionen oppe om, at vi godt ved, hvad perfekt ledelse er – eller også er det bare det, som sælger bøger. ..

Læs også
Top job