Karriere

»Med et pennestrøg bliver jeg degraderet til at være en snobbet kendistype«

Han har brugt 28 år af sit liv på at skildre virkelighedens mange originaler og levere humor med »næring« til danskerne, men Anders Matthesen bliver både vred og såret, når Facebook-krigere beskylder ham for at malke sin succes i den nye film om den ternede Ninja.

Anders Matthesen er aktuel med “Ternet Ninja 2“, der har premiere i de danske biografer i den kommende uge. Han bliver voldsomt provokeret af folk på de sociale medier, der mener, at han bare hopper over, hvor gærdet er lavest, for at malke succesen med den første Ninja-film. Anders Matthesen. TERNET NINJA 2 har biografpremiere i august.
Foto: Stine Bidstrup Anders Matthesen. TERNET NINJA 2 har biografpremiere i august.
Foto: Stine Bidstrup Anders Matthesen har en evne til at forvandle sig selv og sin stemme med lige dele humor og præcision, når han skildre livets mange arketyper, præcis som vi kender dem fra virkeligheden. Anders Matthesen. TERNET NINJA 2 har biografpremiere i august.
Foto: Stine Bidstrup

»Jeg står 100 pct. inde for de ting, jeg laver, men der vil altid være nogle, der synes, at det er noget lort, det, jeg gør. De skal være velkommen til at vende mig ryggen, slukke for tv’et eller starte deres egen Facebook-side, men jeg bliver simpelthen skør, hvis jeg skal sidde og lytte til alles meninger.«

Anders Matthesen taler om kritik. Og om Facebook-haters. Dem, der infiltrerer kommentarfelterne for at sprede dårligdom for hyggens skyld. Egentlig giver Danmarks største komiker ikke meget for kritik, men der er grænser for, hvor langt tålmodigheden rækker hos en ellers rolig mand, og for første gang i den to timer lange samtale hæver han stemmen en smule. ..

Læs også