Karriere

Cana Buttenschøn: »Det er kærlighed, der gør sorgen stor, men det er også kærlighed, der gør os stærke – kærligheden til vores børn«

Da jordemoder og iværksætter Cana Buttenschøn for et år siden indsamlede historier til sin nye bog, "Moderskabet – også når det gør rigtig ondt", havde hun ingen anelse om, hvad der ventede. For pludselig tog Cana Buttenschøns liv en drejning, så hendes eget moderskab blev et kapitel i bogen.

»Jeg har verdens dejligste børn, og jeg har så meget kærlighed, at det gør så hjerteskærende ondt at tænke på at skulle af med det. Det gjorde mig selvfølgelig enormt ked af det, men det gjorde mig også glad at tænke over, at det er det, der er på spil,« fortæller Cana Buttenschøn om sin reaktion på den kræft, der blev opdaget i forbindelse med hendes tredje fødsel. Foto: Sofia Busk Cana Buttensch¿nBeskrivelseFoto af Cana Buttensch¿n, som har skrevet en bog om det sv¾re moderskab. Cana Buttensch¿nBeskrivelseFoto af Cana Buttensch¿n, som har skrevet en bog om det sv¾re moderskab. Cana Buttensch¿nBeskrivelseFoto af Cana Buttensch¿n, som har skrevet en bog om det sv¾re moderskab. Cana ButtenschønBeskrivelseFoto af Cana Buttenschøn, som har skrevet en bog om det svære moderskab.

Cana Buttenschøns tredje fødsel begyndte godt. En planlagt hjemmefødsel, et langt, varmt bad og intense veer af den slags, som plejer at betyde, at et nyt liv er lige på trapperne.

Cana Buttenschøn er ud over at være iværksætter uddannet jordemoder, så da hun forventningsfuldt undersøgte sig selv indvendigt for at finde ud af, hvor langt hun var i fødslen, blev hun slemt skuffet. Livmoderen havde på trods af de intense veer ikke udvidet sig mere end et par centimeter. ..

Læs også