Karriere

Hun forlod drømmejob på TV 2 for at lave ”MeToo: Sexisme bag skærmen”

Da TV 2 ikke længere ville stå bag en dokumentar med fokus på egen organisation, måtte TV 2-journalisten Line Ritz tage en vigtig beslutning.

Line Ritz endte som eneste bindeled til kvinderne i dokumentaren ”MeToo: Sexisme bag skærmen”. Privatfoto

Jobbet som kontraktansat i TV 2’s prisvindende dokumentargruppe var for Line Ritz et drømmejob. Hun var glad for kollegerne. Glad for projekterne. Derfor havde hun på ingen måde forudset, at hun i år ville ende med at forlade TV 2 for at finde en ny arbejdsgiver, der ville lade hende gøre en dokumentar om sexisme færdig.

I september 2020, da tv-værten Sofie Linde havde holdt sin brandtale om selvoplevet MeToo til et TV 2 Zulu-Awards-show og dermed kickstartede den ellers noget hensygnende MeToo-bølge på dansk jord, havde der været et redaktionsmøde i dokumentargruppen hos TV 2. Her blev det besluttet at undersøge, hvordan det så ud med sexisme i mediebranchen. Ikke meget ulig med, hvad TV 2 Dokumentar havde gjort få år før, da der var krise i Liberal Alliances Ungdom, og TV 2 Dokumentar foretog en journalistisk undersøgelse af, hvad der foregår af krænkelser og overgreb i de ungdomspolitiske partier. ..

Læs også
Top job