Karriere

Boganmeldelse: Bliv bedre klædt på til at håndtere konflikter, inden de udvikler sig

Er du konfliktsky, konfliktsøgende eller midt i mellem? Uanset hvad, så er konflikter en del af livsvilkårene, når vi arbejder sammen. Det gælder om at have ressourcer til at imødekommende og afvæbne dem.

Konflikter er en naturlig del af at udvikle samarbejdsrelationer. Det er de i ledelsesverden og i organisationen fordi det handler om at arbejde sammen. Men det kan lade sig gøre at styrke en dialogbaseret kultur i en organisation, som gør det nemmere at håndtere uenigheder og uden at de eskaleres til det ubehagelige. Jeg har valgt at kaste mig ud i en anmeldelse af ”Kort og godt om mediation og konflikter” af Finn Sten Jakobsen og Marianne Spandet Jakobsen.

Hvor tit har du ikke sagt til dine børn: ”gå nu ned af konflikttrappen, i stedet for at eskalere konflikten”? Det har jeg – og var egentlig imponeret over at min børn fik vist og gennemgået ”konflikttrappen” allerede i børnehaven af pædagogerne. Jeg tænkte dengang, at den konflikttrappemodel kan mange voksne på arbejdspladserne også lære meget af. Nu er den altså dukket op i en ny bog på Dansk Psykologisk Forlag, hvor den er omdrejningspunktet for en fin lille bog om meditation og konflikter. ..

Læs også
Top job