Karriere

Charlotte Baker flyttede til USA som 18-årig: Savnet af min danske familie påvirker mig hver eneste dag

Den danske kvinde har taget biksemad, kærlighed til kongehuset og Steffen Brandts samlede værker med til Texas. I 32 år har hun været følelsesmæssigt splittet imellem sit liv i USA og familien i Danmark. 

Charlotte Baker med sine døtre til kamp i Texas. Hjertet banker for begge lande. Og både familiebånd og hjemveen er stærke. Foto: Private Dansk/amerikanske familien Baker. Fra venstre Emma, Charlotte, Sofia og Malcolm. Foto: Privat Bend National Park byder på smukke naturscenarier. Foto: Getty Images Sofia Baker er orienteret imod alt, der er amerikansk, mens storesøster Emma Baker foretrækker Danmark. Her agerer Sofia Baker cheerleader inden en fodboldkamp på Bowers Stadium i Huntsville, Texas Foto: Privat Charlotte Baker er tæt knyttet til sin mor Gitte og sin lillebror Ulrik. Her er de tre samlet i hjembyen Bogense. Foto: Privat Malcolm og Charlotte Baker blev gift i 1995, mens Malcolm Baker var soldat i United States Marine Corps. Foto: Privat Familien Baker i selskab med Emma Bakers sønderjyske mand Jonas (i midten). Foto: Privat Charlotte Bakers amerikanske familie kan ikke helt forstå hendes forkærlighed for Steffen Brandt. Men Charlotte Baker er vild med både sangeren og musikken, som giver hende følelsen af noget hjemligt. Foto: Privat Med den danske familie langt væk er det rart at have svigerfamilien tæt på. Her er Charlotte Bakers døtre Sofia og Emma i selskab med Grandma Marianne, Malcolm Bakers mor

Da Charlotte Baker var 18 år gammel, faldt hun over en annonce i Jyllands-Posten. En familie i San Diego søgte en dansk au pair. Gymnasieeleven var hurtig til at slå til, og bare to dage efter sin afsluttende eksamen i 3.G. på Nordfyns Gymnasium var hun i gang med at blive sat ind i rutinerne hos familien i Californien. Uden at vide, at hendes beslutning var på vej til at vende op og ned på hendes liv for altid.

»Jeg skulle egentlig bare være der i et år og så hjem til Danmark for at gå på universitet. Min mor var sikker på, at jeg ikke ville kunne klare det så længe, og gav det kun tre måneder. Men nogle gange går tingene bare ikke helt som planlagt, og så er det tilfældigheder, der afgør, at hele ens liv bevæger sig i en anden retning, end man havde forestillet sig. I hvert fald har mit sabbatår i USA indtil videre varet i 32 år,« siger Charlotte Baker med et smil. ..

Læs også
Top job