Karriere

Virksomhedsdirektør betaler ansatte for at motionere

Motion i arbejdstiden skal sænke sygefraværet og hæve arbejdsglæden hos de ansatte i it-virksomheden Chili Security.

Kantinen bliver til motionssal mandag og onsdag, hvor motion er blevet en fast del af arbejdsdagen hos Chili Security. Foto: Chili Security, PR-foto.

For de ansatte i den fynske it-virksomhed Chili Security har nogle hverdage set lidt anderledes ud siden årsskiftet.

Jakkesættet bliver skiftet ud med et sæt sportstøj, og kantinen bliver forvandlet til motionssal.

Om mandagen og onsdagen står der nemlig motion på dagsordenen i it-virksomheden, hvor alle ansatte skal motionere en halv time.

Den nye motionsordning skal løse medarbejdernes høje sygefravær, der ligger over landets gennemsnit. Det koster virksomheden 27 tabte arbejdstimer om ugen at give de ansatte fuld løn for at træne i arbejdstiden, men Martin Larsen, der er direktør i Chili Security, ser det kun som en fordel for de 18 ansatte.

»Jeg ser det ikke som et tab, men som en investering. Det vil betale sig, fordi folk bliver langt mere effektive og produktive, ligesom stemningen får et løft,« siger Martin Larsen i en pressemeddelelse.

Træningen fokuserer på albuer, håndled, skuldre og ryg, der er de områder i kroppen, folk med skærmarbejde særligt kan opleve at få problemer med, ifølge virksomheden Forebyg Arbejdsskader, der står bag motionsordningen hos Chili Security.

»Det er typisk udfordringer ved skærmarbejde, og det er en af grundene til, at der er blevet taget godt imod ordningen. Jeg oplever allerede medarbejdere fortælle, at de har fået lettere ved at stå op om morgenen og er blevet bedre til at møde til tiden. Det er super dejligt og bekræfter mig i, at vi har truffet den rigtig beslutning,« siger Martin Larsen.

Motion fungerer som en god pause, og det giver større arbejdsglæde og sammenhold blandt kolleger, fortæller Bolette Jørgensen, receptionist i Chili Security, til Magasinet Arbejdsmiljø.

»Alle ved, hvor vigtigt det er at få motioneret. Det betyder rigtig meget for arbejdsglæden og motivationen at være ansat i en virksomhed, der gør noget for ens sundhed på den her måde,« siger Bolette Jørgensen til Magasinet Arbejdsmiljø.

BRANCHENYT
Læs også