Karriere
0

Falder dine mødedeltagere i søvn? Tre gode råd til at fastholde deres opmærksomhed

Føler du, at du nogen gange taler for døve øre? Så er det måske, fordi du har tabt dine medarbejderes opmærksomhed. Præsentationsekspert, Lotte Arnsbjerg giver her nogen gode råd til at fastholde mødedeltageres opmærksomhed.

Der er stort set altid et folketingsmedlem, der bukker under for trætheden under folketingets åbning. Foto: Jesper Stormly Hansen

De flest af os har nok prøvet det. Siddet til et møde, hvor fokus er røget og tankerne fløjet. Måske endda taget en blunder.

Præsentationsekspert Lotte Arnsbjerg mener, at mange ledere mangler træning og erfaring i, at bringe deres personlighed og naturlige kraft i spil, fremfor tillærte teknikker, som ikke fanger.

Lotte Arnsbjerg er uddannet skuespiller og har siden 2001 rådgivet topledere i gennemslagskraft.

»Som leder skal du turde handle på din intuition og gøre noget, der kommer bag på mødedeltagerne. Du kan f. eks starte med at droppe jakkesættet, vippe på stolen eller du kan kommentere ting, der sker i nuet og henvende dig direkte til nogle af mødedeltagerne. Du skal have dit ’publikum’ til at zappe ud af tomgangen, og det kan du kun gøre, hvis du kan få dem til at føle, at det der sker i rummet, sker nu og her. På den måde føler de sig set og motiveres til selv at være tilstede,« siger hun.

Her er tre konkrete råd til at fastholde mødedeltageres opmærksomhed:

Vis din personlighed:  »Hvis du ser på nogle af klodens allerstørste ledelsesskikkelser de sidste 10-20 år, er det nærmest karikerede personligheder – Steve Jobs, Richard Branson & Mark Zuckerberg. De ligner ikke arketypen på en leder – de ligner personligheder med rullekrave, sweater og langt sølvgråt hår. Vores personligheder har alle unikke træk, der gør os spændende. Det pakkes desværre alt for ofte væk i et jakkesæt og en stræben efter at indtage den klassiske lederrolle. Så vær dig selv! Lad din smag, din charme, din tilgang til livet skinne igennem,« siger Lotte Arnsbjerg.

 

Slip kontrollen og lad tingene køre lidt af sporet

»Jeg oplever, at danske ledere gerne vil være i kontrol og fremstå velforberedte. En af nøglerne til at fange medarbejdernes opmærksomhed er åbent at lede efter nye svar, hvor medarbejderne spiller en rolle. Det kan du kun gøre ved at slippe kontrollen og lade tingene køre lidt af sporet. Involver dine lyttere, og lad dem mærke, at du vil dem,« siger hun.

Skab et fælles rum:

»En af dine vigtigste opgaver under et møde, er at skabe en følelse af fælles tilstedeværelse. Det kan du konkret gøre ved at påpege ting, der sker omkring jer i mødelokalet. Ting som I kun deler, der gør dette møde og øjeblik unikt. Bliv ven med nuet og det uventede,« siger Lotte Arnsbjerg.

BRANCHENYT
Læs også