Navne

»Min plan er at blive ved, så længe jeg har kræfter, lyst og noget at bidrage med«

85 år torsdag: Povl Wentzel stod i en årrække i spidsen for Paw Sko med en snes butikker rundt om i landet. Selv om der er sket et generationsskifte, er han stadig direktør og tidligt på arbejde.

Povl Wentzels drøm var at blive havebrugsarkitekt. Men i stedet blev han købmand, og siden etablerede han Paw Sko. Foto: Gregers Tycho Povl Wentzel er manden bag skotøjskæden Paw Sko, hvor han har en direktørpost. Den øverste chef er sønnen. Foto: Gregers Tycho Povl Wentzels råd til den, der skal købe sko, er enkelt: Man skal købe sko til det, man skal bruge dem til.
Foto: Gregers Tycho. Povl Wentzels råd til den, der skal købe sko, er enkelt: Man skal købe sko til det, man skal bruge dem til.
Foto: Gregers Tycho.

Selv om Povl Wentzel fylder 85 år, har han ingen planer om at stoppe som direktør i Paw Sko ApS, en af landets familieejede skotøjsforretninger med en snes butikker rundt om i landet.

Povl Wentzel åbner, typisk i selskab med sin to år ældre hustru, Agth Wentzel, kontoret i Dragør på Amager ved 7.30-tiden. Når klokken er ca. 15.30, siger han tak for i dag og kører de to kilometer til villaen. I hjemmet er der dog indrettet et kontor, hvis der er noget arbejde, der ikke blev nået i løbet af dagen i Paw Sko ApS, hvor sønnen, Jan Wentzel, er adm. direktør og eneste ejer af virksomheden...

Læs også