Navne

»Når en person bliver kaldt for rig, er det med til at isolere vedkommende«

60 år tirsdag: Lennart Lajboschitz stod bag Tiger-butikskæden. Så solgte han størstedelen af aktierne, og nu bringer han mennesker sammen i en tidligere kirke. Til efteråret flytter han sammen med 30 familiemedlemmer.

Efter at have solgt langt størstedelen af aktierne i Tiger-forretningen, investerede Lennart Lajboschitz i Absalons kirke. Siden er han også blevet hotelejer.  Foto: Finn Frandsen Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz har købt den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro, nu kaldet Absalon, som han netop har genåbnet som et moderne forsamlingshus for både unge og ældre. Foto: Finn Frandsen I dag møder den danske bordtennisspiller Michael Maze mesteren Ma Lin, som blandt andet har vundet fire verdensmesterskaber og olympisk guld. Kampen er en del af Tsingtao Table Tennis Tour, som også kommer til Odense den 19. august. Topkampen spilles i Absalon, den tidligere Absalon Kirke på Vesterbro. 

På billedet er det Lennart Lajboschitz.

Lennart Lajboschitz er en af landets rigeste. Men han tager afstand fra at blive omtalt som rig eller milliardær.

»Jeg hader at blive stemplet som rigmand. For når en person bliver kaldt for rig, er det med til at isolere vedkommende fra resten af samfundet. For så er man jo ikke som andre,« konstaterer Lennart Lajboschitz, som fylder 60 år tirsdag...

BRANCHENYT
Læs også