Navne

»Det hjælper ikke noget, hvis jeg bare er en snobbet stjernekok«

Siden Michelin-kokken Paul Cunningham forlod arbejderhjemmet i England, er han gået fra succes til succes. Efter han blev træt af kokkelivet i København, skabte han en dobbelt Michelin-restaurant i Vestjylland. I weekenden kan man opleve ham på Food Festival i Aarhus.

Paul Cunningham har været chefkok på Henne Kirkeby Kro siden 2012. I 2017 fik restauranten sin anden Michelin-stjerne. 
Foto: Astrid Dalum Henne Kirkeby kro har sit eget drivhus, som producerer en del af de råvarer, som restauranten bruger. 
Foto: Astrid Dalum

Paul Cunninghams navn bliver tit lænket sammen med prædiktatet stjernekok, men måske er den titel ikke engang tilstrækkelig. Den 50-årige englænder er nemlig chefkok på en restaurant med ikke bare én, men to Michelin-stjerner. Men på trods af succesen insisterer Paul Cunningham på at holde jordforbindelsen. Han ser ikke sig selv som stjernekok med al den prestige og glamour, der følger med, men ”bare” som en kok med et par stjerner, som han selv siger.

Siden kærligheden til danske Lene tog ham fra England til Danmark, har han dog opnået meget, man kunne prale med. Tidligere har han blandt andet opnået Michelin-stjerner med både Søllerød Kro og The Paul i Tivoli, inden han blev træt af det københavnske stress og flyttede kokkegerningen til den vestjyske flække Henne Kirkeby...

BRANCHENYT
Læs også