Navne

Efter flere chefjob i Danmark er han endt med direktørpost i London

60 år lørdag: Kurt Bligaard Pedersen er direktør i Gazprom. Han har tidligere arbejdet i Socialdemokratiet, i Finansministeriet, på Københavns Rådhus og i Dong Energy.

Kurt Bligaard Pedersen er foruden direktørposten i Gazprom næstformand i Jyske Bank og bestyrelsesmedlem i BRF Holding og BRF Fonden. Foto: Ida Vang, BRF Fonden

Om Ritt Bjerregaard er gæst, når Kurt Bligaard Pedersen fylder 60 år, vides ikke. Men hendes skudsmål af ham i bogen ”Valgt: Erindringer II” burde hænge på væggen i hjemmet i London:

»Med Jacob Buksti som leder fik Svend (Auken) og jeg opbygget en stab af meget dygtige unge mennesker, som efter jobbet i politisk-økonomisk sekretariat kom videre til gode stillinger. En af dem var Kurt Bligaard Pedersen, der ydede en fremragende indsats ikke mindst i forhold til programmet ”Gang i 90’erne”, der var et bud på socialdemokratisk politik fra 1990 til 1995. Det var et svar på statsminister Poul Schlüters idé med ”Århundredets Plan” (...) og kom til at spille en stor rolle i den daværende politiske debat.«..

BRANCHENYT
Læs også