Navne

Fremtrædende advokat er pludselig død

Jens Christensen stod bl.a. bag undersøgelsen af krakket i Amagerbanken.

Foto: Screendump fra Koch/Christensens hjemmeside

Advokat Jens Christensen, der har været med til at lægge navn til advokatfirmaet Koch/Christiensen, er pludselig død 68 år gammel.

Det oplyser advokatfirmaet på sin hjemmeside.

Jens Christensen blev ifølge advokatfirmaet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1978, og han var i 1990 med til at stifte Koch/Christensen. Året efter opnåede han møderet for Højesteret.

Jens Christensen har primært beskæftiget sig med erhvervsret og strafferet.

Han fungerede bl.a. som advokat for tv- og film-producenter i forbindelse med sagen om svindel med Copydan-penge i Johan Schlüter Advokatfirma. Han var desuden været bisidder i forbindelse med flere undersøgelseskommissioner, senest ved Undersøgelseskommissionen om Skat.

I 2011 fik han til opgave at lave undersøgelsen om krakket i Amagerbanken på opdrag fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Jens Christensen konkluderede, at den tidligere ledelse i banken kunne gøres erstatningsansvarlig for en række tab, og efterfølgende rejste Finansiel Stabilitet et civilt søgsmål mod bl.a. tidligere direktør Jørgen Brændstrup og en række bestyrelsesmedlemmer, herunder formand og advokat N.E. Nielsen.

Sagen blev efter to modstridende domme forligt i oktober 2019 ved, at de otte tidligere ledelsesmedlemmer accepterede at betale en erstatning på 255,5 mio. kr.

Læs også