Navne

Fra landeplage til kynisk kok

60 år lørdag: Morten Remar sendte i 1989 landeplagen "Jonathan" rundt i de danske højtalere, og siden har den kreative udfoldelse taget nogle skift.

Morten Remar.

I 2016 sprang Morten Remar ud som krimiforfatter og udgav debutromanen ”Amok” om en kynisk kok, der spiser katte, som han køber i Den Blå Avis.

Som forfatter har han siden sin debut fulgt op med tre andre romaner og senest ”Skyggemord”, som han udgav i 2019.

Før han skrev om morderiske kattespisende kokke, har han haft en lang karriere som musiker. Fra 1982-1984 var han med i bandene Bon-Bon og Mænd i Blåt.

I 1986 etablerede han sammen med Nis Bøgvad bandet Back to Back, der for alvor slog igennem med landeplagen ”Jonathan” i 1989 fra albummet ”Crackstreet”. Jonathan handler om en ensom mand, som det ikke rigtig lykkedes for – men der er håb for Jonathan. Morten Remar har fortalt, at sangen handler om ham selv.

Fortsat musiker

Siden Back to Back spillede deres første tone, er de flere gange gået fra hinanden, men spiller i dag offentligt. De har udgivet en håndfuld studiealbum.

Morten Remar har samtidig været producer og sangskriver på flere album og udgivet en række soloalbum.

Han er også kendt fra Danmarks Radios børneprogram ”Dig og mig og Vito”, ligesom han har lagt stemme til Chien-Po i de danske udgaver af Mulan-tegnefilmene fra 1998 og 2004.

Han bor i Viborg sammen med sin hustru Katrine og deres tre børn.

Når karrieren og familielivet tillader det, spiller han veteranfodbold eller løber en tur rundt om søerne i Viborg.

BRANCHENYT
Læs også