Navne

Michelinkok har holdt på stjernen i 16 år

40 år lørdag: Kristian Arpe-Møller, som er medindehaver af restaurant Formel B 2020, har i 2020 oplevet nedlukning, modtaget en michelinstjerne og været udsat for et milliontyveri.

Kristian Arpe-Møller (foto) og hans makker Rune Jochumsen sikrede sig allerede i 2004 deres første michelinstjerne.
Siden har de formået at holde på den eftertragtede stjerne helt frem til i dag. Arkivfoto: Stine Bidstrup.

Køkkenchef og restauratør Kristian Arpe-Møller var blot i begyndelsen af 20’erne, da han i 2003 sammen med sin makker Rune Jochumsen overtog restaurant Formel B i København.

Dengang drømte de om michelinstjerner og international omtale, og allerede blot et år efter overtagelsen fik makkerparret da også deres første stjerne.

Siden overtagelsen af Formel B har makkerparret åbnet yderligere tre restauranter og et street kitchen i hovedstadsområdet: restaurant Sletten, Palægade, Uformel og Palægade Street Kitchen.

Inden de to indehavere selv var nødsaget til at lukke ned som følge af coronaudbruddet, fik Formel B i februar endnu engang en michelinstjerne, og dermed har Kristian Arpe-Møller siden 2004 som køkkenchef formået at holde på den eftertragtede stjerne.

Indbrud og virus

2020 har dog ikke kun budt på ren succes for køkkenchefen og resten af teamet, og den første ulykke skete kun knap en uge efter de havde modtaget michelinstjernen. Her blev Formel B nemlig udsat for indbrud, hvor tyve i ly af natten brød ind i restauranten, hvor de uindbudte gæster havde nappet sjældne vine til en værdi af 1,5 mio. kr., og

Allerede måned efter tyveriet ramte den anden ulykke, da et uvelkomment virus skyld i, at samtlige af duoens restauranter måtte lukke midlertidigt.

»Det har været et svært år, men det giver os også en form for kampgejst. Vi er ikke typerne, der sætter os over i et hjørne og græder,« siger Kristian Arpe-Møller.

Under coronakrisen har man vurderet, at det rent økonomisk ikke vil kunne betale sig at finde alternative serveringsmåder, fortæller køkkenchefen.

»Lige nu kan vi kun vente på, at andre tager en beslutning og så handle derudfra,« siger han.

Kristian Arpe-Møller har sammen med sin kone to børn, og de håber at kunne fejre den runde dag uden for huset.

»Måske vi tager ud og spiser, hvis restauranterne er åbne,« siger han.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også