Navne

Manden, der nægtede at blive gammel

Der er mennesker, der lever deres liv, som om i morgen ikke eksisterer. Bent Fabricius-Bjerre levede, som om i morgen altid ville eksistere. Han kiggede aldrig tilbage, men var stædigt optaget af den fremtid, der ventede forude. Måske er det forklaringen på, at melodiens mester fik 95 års let gang på jorden, inden han i denne uge blev indhentet af sin alder.

Kig engang på billedet. Det er taget i vinteren 2017 og er noget af det tætteste, man kommer på at forløse det moderne menneskes umulige drøm om et evigt liv. Bent Fabricius-Bjerre er 93 år gammel, da fotografens kamera fastfryser de solbrune armes sving med ketsjeren.

I samme billedserie er der et fotografi, hvor den gråhårede tennisspiller sidder i omklædningsrummet iført en azurblå pullover med det franske sportsmærke Lacostes ikoniske krokodille på det ene bryst. Han peger drilsk efter fotografen, og selv om han lige har tabt dagens double, er der ikke skyggen af nederlag i blikket. Manden med ketsjeren er for længst videre til næste udfordring...

BRANCHENYT
Læs også