Navne

Chefredaktør skal sikre Nordjyske Medier en skarpere profil

Portræt: Karl Erik Stougaard forlader chefjob på Euroman for at vende tilbage til nyhedsjournalistikken, der formede ham.

Karl Erik Stougaard har gennem tre årtier gjort sig gældende på landets tre største dagblade - Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken. Nu vender han tilbage til et  avishus efter tre år som magasinredaktør. Foto: Stine Bidstrup Karl Erik Stougaard kigger i dagbladet Nordjyske, som er en del af Nordjyske Medier. Han læser også bøger, senest Robert Harris’ ”The Second Sleep”. Foto: Stine Bidstrup Karl Erik Stougaard har i karrierens løb også været sportsjournalist, politisk reporter og søndagsredaktør samt korrespondent i USA. Foto: Stine Bidstrup Karl Erik Stougaard tiltræder den 1. september som ansvarshavende chefredaktør i Nordjyske Medier og agter at køre på kryds og tværs af regionen for at lære nordjyderne bedre at kende. Foto: Stine Bidstrup.

Det er fair nok, hvis Karl Erik Stougaard savner en smule nuancer i dette portræt. Som chefredaktør for månedsmagasinet Euroman siden 2017 har han været vant til, at det kan tage skribenterne halve og hele år at komme ordentligt rundt om et menneske.

Men Karl Erik Stougaard kan lige så godt vænne sig til en hurtigere eksekvering og en højere nyhedspuls, for den 1. september tiltræder han som ansvarshavende chefredaktør for Nordjyske Medier og kommer til at stå i spidsen for et dagblad, to radiokanaler og en snes ugeaviser. Samtidig betyder skiftet, at han og hustruen, Annette Lunde Stougaard, flytter fra København til Aalborg. Så den 52-årige chefredaktør skal omstille sig på flere måder. Alligevel flugter stillingen med de tanker, han selv gjorde sig, inden Nordjyske henvendte sig med jobtilbuddet...

Læs også
Top job