Navne

»Når jeg trådte ind i et nyt job, følte jeg mig kun 70 pct. klar«

Portræt: HR-direktør i Danske Bank, Karsten Breum, der for nylig også blev medlem af bankens direktion, er mange gange blevet kastet ud på dybt vand - og er vokset med opgaven.

Karsten Breum flyttede efter en årrække i udlandet med lederposter tilbage til Danmark for at blive HR-direktør i Danske Bank. Foto: Stine Bidstrup. Karsten Breum tog for syv år siden til Singapore for at blive direktør i Damco Asia Pacific i A.P. Møller-Mærsk. Foto: Stine Bidstrup. Karsten Breum blev som cand. merc. ansat som HR-konsulent i A.P. Møller-Mærsk. Foto: Stine Bidstrup.

Det var Karsten Breums første arbejdsdag i den danske finanssektor. Efter en årrække i udlandet med lederposter i blandt andet A.P. Møller-Mærsk og den schweiziske speditørkoncern Panalpina var han sammen med familien i begyndelsen af 2020 flyttet tilbage til Danmark for at blive HR-direktør i Danske Bank. For nylig fik han også titel af bankdirektør som en del af bankens direktion, der tæller i alt otte personer.

Mandag den 3. februar 2020 stod han midt i en for længst påbegyndt overenskomstforhandling, hvor han som ny næstformand i arbejdsgiverforeningen skulle være med til at sætte rammerne for hele finansbranchen de næste år, og ifølge hans kollega i finanssektor-formandskabet, Nordea-bankdirektør Mads Skovlund, fik Karsten Breum en begyndelse, der vidner om »en x-faktor på den fede måde«...

BRANCHENYT
Læs også