»Jeg forestiller mig at arbejde i virksomheden i mange år endnu«

70 år tirsdag: Ole Egede Paustian har i størstedelen af sit liv arbejdet inden for vinbranchen - og med stor succes.

Ole Egede Paustian har sammen med sin bror siden farens død midt i 1980’erne drevet vin- og spiritus-engrosvirksomhed. Foto: Stine Bidstrup. Ole Egede Paustian har ansvar for salg af vin og spiritus til dagligvare- og detailhandelsbranchen med Salling Group, Dagrofa og Coops medlemsledede forretninger som nogle af kunderne. Foto: Stine Bidstrup. Ole Egede Paustian tilbringer sammen med sin hustru masser af weekendtimer i deres sommerhus ved Sejerøbugten. Foto: Stine Bidstrup. Ole Egede Paustian spillede selv fodbold i en årrække, og han er stor fan af - og sponsor i - Brøndby I.F. Foto: Stine Bidstrup.

Hvis man spørger Ole Egede Paustian, hvilken rød- eller hvidvin man skal købe til en middag, holder han sig umiddelbart fra at kloge sig på mærke, distrikt og land.

»Jeg er ikke typen, der ønsker at fremstå bedrevidende om vin - eller andet for den sags skyld. Dog vil jeg godt afsløre, at jeg sagtens kan finde på at drikke et glas fra en flaske til 50 kr. Vin bliver nemlig ikke nødvendigvis bedre af at være dyrere,« siger han...

BRANCHENYT
Læs også