Navne

Den første – og største – James Bond

Nekrolog: »Manden, alle kvinder drømmer om at møde, og manden, der lever et liv, som alle mænd drømmer om at leve, hvis de ellers turde« er død.

Den berømte og ikoniske James Bond-skuespiller Sean Connery er lørdag gået bort. Her ses han til filmfestival i Edinburgh i 2010. - Foto: David Moir/Reuters Selv uden hår – eller med den toupé, Sean Connery bar, da han spillede James Bond – var han en imponerende tilstedeværelse på film. Foto: AFP

Efter i et stykke tid at have været syg døde Sean Connery, mens han sov i sit hjem på Bahamas. Nu er den første, største og dygtigste James Bond-skuespiller altså død. Men Sean Connery var meget mere end det. Som om det ikke havde været nok med kun den ene glansrolle på cv’et, så står skuespilleren noteret for 94 roller – alt inklusive.

Selv om det er 17 år siden, at han var med i filmen ”Det hemmelighedsfulde selskab”, har han været savnet, og det bliver han ikke mindre i den kommende tid. Den skotske skuespiller med det stålsatte blik og den vedkommende klang i stemmen holder stadig fast i kraven på en, når man kommer forbi en af hans film i tv. ..

BRANCHENYT
Læs også