Navne

Henrik Bjerre-Nielsen træder tilbage fra Finansiel Stabilitet

Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet stopper som adm. direktør i løbet af 2021. Foto: Torben Stroyer.

Én af hovedpersonerne i oprydningen og efterspillet omkring finanskrisen trækker sig snart tilbage. Henrik Bjerre-Nielsen, der er administrerende direktør hos Finansiel Stabilitet, ønsker nemlig at træde tilbage fra sin stilling for at lade sig pensionere.

Det oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Henrik Bjerre-Nielsen vil fortsætte som administrerende direktør, indtil hans efterfølger er tiltrådt i løbet af 2021, og han vil være tilknyttet Finansiel Stabilitet i en overgangsfase, indtil han fylder 67 år.

»Til sommer er det 25 år siden, at jeg for staten begyndte at arbejde med finansielle virksomheder, først som direktør for Finanstilsynet og siden finanskrisen i 2008 som adm. direktør i Finansiel Stabilitet. Det har i flere år været et pejlemærke for min pensionering,« udtaler Henrik Bjerre-Nielsen.

Finansiel Stabilitet, der i folkemunde også er kendt som statens skraldespandsselskab, har siden 2008 været en central del af oprydningen efter finanskrisen. Hvis en bank er blevet nødlidende, har Finansiel Stabilitet kunnet overtaget kontrollen og driften af banken for at lave en kontrolleret afvikling af den, uden at det har skadet den finansielle stabilitet i Danmark.

På listen over banker, som Finansiel Stabilitet har overtaget, finder man EBH Bank, Gudme Raaschou Bank, og Amagerbanken. Siden 2008 har Finansiel Stabilitet afviklet ud- og indlån for henholdsvis 100 og 65 mia. kr.

»Henrik har udført et fantastisk arbejde i Finansiel Stabilitet med implementering af de bankpakker, der var med til at føre os gennem finanskrisen. Hans evne til at finde løsninger og hans personlige egenskaber har været af uhyre stor betydning i arbejdet for at løse en meget stor opgave i det danske samfund,« udtaler Peter Engberg Jensen, der er bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet.

BRANCHENYT
Læs også