Serier

Garnnøgle til succes: »Vi har haft forrygende travlt under coronapandemien«

50 år fredag: Line Rix har gang i flere forretninger. En af dem sælger sæt med alt, hvad der skal til for at strikke eller brodere og ambitionen er en international lancering.

Corona rammer verden
Line Rix står i spidsen for blandt andet Kit Couture og har siden 2000 været involveret i en række forskellige selskaber. Foto: Stine Bidstrup. Line Rix på arbejde i Kit Coutures butik, der ligger i Vesterbrogade i København. Foto: Stine Bidstrup. Line Rix voksede op på Bornholm og kommer stadig en del på øen i Østersøen. Foto: Stine Bidstrup.

På sidste del af Vesterbrogade i København ikke langt fra Valby Bakke ligger Kit Couture. Butiksfacaden tæller tre store vinduer og en glasdør, der fører ind til et lyst lokale, hvor der på hylder og borde er udstillet blandt andet strikhuer, puder med betræk og broderier.

Datoen for butiksbesøget ligger før den aktuelle nedlukning af detailhandlen, og klokken har lige passeret 12.

Begge ekspedienter guider kunder til køb af et kit - et sæt - med alt, hvad der skal til for at strikke for eksempel en hue eller trøje eller kreere et broderi.

Det er Kit Coutures forretningsidé. Men hvis man tror, at Kit Couture, der blev etableret i 2014, alene er én butik, tager man fejl. Det er et anpartsselskab, der også sælger kits online herhjemme og i Norge, det næststørste marked, samt i så forskellige lande som USA, Australien, Taiwan og Singapore.

Stifteren af Kit Couture med en halv snes ansatte er Line Rix, der fylder 50 år fredag den 8. januar, og hvis man kender hendes stemme, kan man høre, at det er hende, som taler i baglokalet.

»Jeg er glad for, hvor forretningen er nu, og vi har haft forrygende travlt under coronapandemien,« pointerer Line Rix, da vi taler sammen.

»Men på et tidspunkt vil jeg godt have fremmed kapital ind, så firmaet kan lave en international lancering med butikker og forhandlere. Første marked skulle være Norge, for du drømmer ikke om, hvor meget de strikker og hækler deroppe.«

Line Rix påpeger, at der blandt kapitalfonde er en interesse for denne type forretning. Hun fortæller, at i England blev et lignende forretningskoncept, Wool & The Gang, for nylig købt.

Ville være designer

Da Line Rix voksede op i Årsdale på Bornholm, drømte hun om at blive designer.

Men hun var i skolen glad for matematik og økonomi, og det endte med, at hun studerede på CBS og blev cand. merc. i strategi, organisation og ledelse. Efterfølgende blev hun lønmodtager, men der gik ikke lang tid, før hun i august 2000 sammen med to andre skabte designvirksomheden 1508, der med 50 ansatte arbejder med digital forretningsudvikling, design og implementering af digitale løsninger.

»Vi begyndte firmaet i de glade dotcom-dage, så vi tænkte ikke så meget over, om det kunne gå galt,« fortæller Line Rix, der er medejer af og bestyrelsesmedlem i 1508 Group.

Hun er som ejerskikkelse ligeledes involveret i Torvehal Bornholm, i rådgivningsvirksomheden Creative Organisations og udlejningsfirmaet Hammer Odde, og på toppen af hendes aktiviteter er Stella Holding ApS med en egenkapital i seneste årsregnskab på 20 mio. kr.

»Penge kan give en vis form for frihed og mulighed for at satse på noget, uden at en bank ånder dig i nakken, og jeg valgte at bruge nogle af mine opsparede midler på at realisere drømmen om Kit Couture,« forklarer hun.

Bornholm er et fristed

Hendes far arbejdede på Bornholm som journalist, mens moderen var lægesekretær, og de opdrog Line Rix til at være ordentlig og til at blive færdig til tiden.

»Min mor har også altid opmuntret mig til at tænke utraditionelt og tage chancer,« siger Line Rix, der bor på Vesterbro.

Hun har et sommerhus på Bornholm, hvor hun stadig møder barndomsvenner og holder ferie med sin mand, ejerleder Morten Pedersen, og deres børn. Han har en datter på 15 år og en søn på 25 år, mens Line Rix har en søn på 13 år.

»Bornholm er et fristed, hvor jeg laver en masse andet end arbejde og nyder en morgendukkert med min mand og ser kål vokse i en hjemmelavet plantekasse.«

Tidligt i sin karriere som ejerleder bestemte hun, at ansatte ikke også kan være venner:

»Det er svært at skulle forhandle løn eller have en medarbejderudviklingssamtale det ene øjeblik for efterfølgende at skifte til at være nære venner. Stadigvæk kan jeg sagtens hygge mig med de ansatte.«

Line Rix læser uden for ferier stort set kun faglitteratur. Senest har hun været i gang med iværksætter Andreas Dirksens bog ”Sign Up – sådan skaber du en succesfuld abonnementsforretning”.

»Den handler om udvikling af abonnementskoncepter, og jeg tror, at Kit Couture udover en masse andet nyt skal i gang med det i 2021,« fortæller Line Rix.

BRANCHENYT
Læs også