Serier

»Det er rart at komme til havs og udføre et stykke håndgribeligt arbejde«

Portræt: Fiskeriformand Svend-Erik Andersen er en hård kritiker af brexitaftalen. Han har arbejdet med fiskeri, siden han var dreng.

Brexit - britisk farvel til EU
Brexitaftalen landede som en bombe midt i julemiddagen hos formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen. Han har gennem flere årtier kæmpet for fiskernes interesser.
Foto: Søren Vendelbo Svend-Erik Andersen blev i sin tid som fisker ejer af fartøjet ”FN 462 Jeanne”. Siden blev skibet udskiftet med en nybygning. Foto: Søren Vendelbo Svend-Erik Andersen bor sammen med sin hustru i Vejle. Han er far til to sønner og en datter. Foto: Søren Vendelbo

Juleaften gik i fisk for Svend-Erik Andersen. Han er formand for Danmarks Fiskeriforening, og udsigten til en fredelig højtid sammen med familien blev spoleret midt på eftermiddagen den 24. december. Da eksploderede nyheden om, at Storbritannien og EU havde indgået en brexitaftale.

»Så var det slut med julefreden. Jeg havde kl. 17.45 juleaften telefonmøde med Rasmus Prehn (fiskeriminister, red.), og hele vejen gennem jul og nytår handlede alt om brexit,« fortæller han...

Læs også
Top job