Serier
BREAKING

Mona Striib: »Jeg kan ikke se for mig, at man kan nedlægge arbejdet i en coronatid«

Portræt: FOA-formand Mona Striib har fået sin ilddåb som topforhandler for 565.000 ansatte i kommuner og regioner ved de offentlige overenskomstforhandlinger.

Corona rammer verden
FOA-formand Mona Striib har siddet med ved forhandlingsbordet i sine 14 år som næstformand, men nu er hun for første gang frontfigur i forhandlingerne. 
Arkivfoto: Jens Dresling. Foto: Miriam Dalsgaard Anders Bondo Christensen er formand for Danmarks Lærerforening (DLF) og formand for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO). Han er en af topforhandlerne på det kommunale område. Foto: Jacob Ehrbahn »Der er lidt bevægelse på vej fra arbejdsgiverne,« siger formand for FOA Dennis Kristensen Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix FOA-formand Dennis Kristensen forklarede tirsdag, hvad forligsmanden havde fortalt forhandlerne under de lukkede møder. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

For tre år siden sang og hujede offentligt ansatte i dagevis foran Forligsinstitutionen på Sankt Annæ Plads i det indre København, mens lærerformand Anders Bondo Christensen inden for kæmpede i noget nær døgndrift for som de offentligt ansattes topforhandler at veksle en sjældent sejlivet musketer-ed til solide lønstigninger.

Alt imens dukkede FOA-fomand Dennis Kristensen med jævne mellemrum op uden for, hvor han for rullende kameraer gav bulletiner om seneste status for de fastlåste forhandlinger med de offentlige arbejdsgivere...

BRANCHENYT
Læs også