Navne

Prisvinder: »Der er ikke langt fra tanke til handling, og jeg beskæftiger mig med noget, som er fedt«

Portræt: Marianne Andersen er selvstændig rådgiver og prisbelønnet stifter af High5girls, der skubber unge kvinder i retning af videnskab, teknologi, matematik og ingeniørarbejde.

Marianne Andersen blev i december 2020 belønnet for High5girls med tildelingen af Agnes & Betzy-prisen, en ligestillingspris som Ingeniørforeningen, IDA står bag. 
Foto: Stine Bidstrup. Marianne Andersen arbejdede i flere år på lederniveau for internationale selskaber inden for blandt andet medicobranchen. Foto: Stine Bidstrup. Marianne Andersen arbejdede i flere år på lederniveau for internationale selskaber inden for blandt andet medicobranchen. Foto: Stine Bidstrup. Marianne Andersen bor i Helsingør - her med Kronborg i baggrunden. Hun voksede op på Amager. Foto: Stine Bidstrup.

Der var midt i 1980’erne flere end 30 elever i klassen for svagstrømsstuderende på Københavns Teknikum. Men der var kun én kvinde. Det var Marianne Andersen.

»I gymnasiet var jeg i en klasse med 99 pct. hunkøn, så det overraskede mig, at det med ingeniørstudiet skiftede til 99 pct. hankøn. Ikke fordi det blev nogen dårlig oplevelse, slet ikke. Jeg var pligtopfyldende og stædig, og jeg gjorde, hvad jeg skulle, og jeg havde det godt med de andre og var glad for studiet,« fortæller hun...

Læs også