Navne

Fondsformand takker af: »Jeg føler mig privilegeret, fordi jeg altid har kunnet vælge med hjertet«

60 år søndag: Efter 16 år som formand i Det Obelske Familiefond overlader Christen Winther Obel posten til en anden. Men han har stadig mange andre opgaver.

Christen Obel var indtil for nylig formand for Det Obelske Familiefond, der hvert år uddeler et trecifret millionbeløb til almennyttige formål. Foto: Stine Bidstrup Christen Winther Obel er efter sin afsked i Det Obelske Familiefond fortsat formand for blandt andet Musikkens Hus, Kunsten i Aalborg og Utzon Fonden. Foto: Stine Bidstrup. »Det er min opfattelse, at en bestyrelsesformand skal have en tilbagetrukket rolle, men selvfølgelig vide, hvad der foregår på det overordnede plan. Nogle steder er jeg direktørens eneste sparringspartner, mens andre har brug for dialog måske hver tredje måned,« siger Christen Obel. Foto: Stine Bidstrup.

Det lå ikke i kortene, at Christen Winther Obel skulle overtage posten som formand i den stenrige fond, hans oldemor grundlagde: Det Obelske Familiefond.

Han havde andre planer, arbejdede som konsulent og havde egentlig regnet med at bosætte sig i udlandet med sin daværende ægtefælle, Kevin. Men tingene går som bekendt ikke altid som planlagt. For i 1999 blev Kevin alvorligt syg, og blot tre år efter var han væk...

BRANCHENYT
Læs også