Navne

Henrik Lindberg om sin far, Poul-Jørn Lindberg: »Han følger med, så godt han kan, og humøret fejler ikke noget«

90 år tirsdag: Poul-Jørn Lindbergs vision for brillestel er blevet til en verdensomspændende succes og en særdeles profitabel forretning. En blodprop har ændret hans liv.

Poul-Jørn Lindberg var i en årrække en lederskikkelse i familievirksomheden Lindberg A/S. I mange år dyrkede han ridesport, men efter en blodprop nøjes han med ture i en hestevogn. Foto: Per Morten Abrahamsen. Poul-Jørn Lindberg kan ikke længere gå omkring, men hans ståsted er stadig den gård, som han i sin tid købte sammen med sin hustru. 
Foto: Per Morten Abrahamsen

Dronning Margrethe, filmstjernen Meryl Streep og popikonet Elton John. De går alle med briller med et såkaldt titaniumstel, designet og produceret af Lindberg A/S. Og grundlaget for millionforretningen er det stel, som Poul-Jørn Lindberg, der fylder 90 år tirsdag den 4. maj, i sin tid ved hjælp af titaniumtråde designede sammen med arkitekt Hans Dissing.

Siden voksede forretningen markant, og Lindberg A/S havde i det senest offentliggjorte regnskab en omsætning på 605 mio. kr. og et overskud på 83 mio. kr. ..

Læs også
Top job