Navne

Anne Sophie Sehested Münster fandt ud af, »hvor stort et problem det er for mange virksomheder, at de faktisk mister medarbejdere under og efter barsel«

Portræt: Anne Sophie Sehested Münster får virksomheder som Mærsk og IBM til at se barsel som en naturlig del af en karriere, og hun skaber netværk for ansatte på orlov.

Ifølge Anne Sophie Sehested Münster er der sket en stor udvikling i, hvordan virksomheder ser på, at deres ansatte går på barsel.
»Det er gået fra at være næsten et tabu og alene en stor økonomisk byrde for virksomhederne til at mange også ser det som udviklende for den enkelte ansatte og en naturlig del af arbejdslivet, at mange af os altså får børn.« Foto: Stine Bidstrup. Foto: Stine Bidstrup.

En åbenbaring kan ske de mest besynderlige steder, konstaterer Anne Sophie Sehested Münster. For hende kom den efter en god massage, hvor hun faldt i snak med massøren, der fortalte om livet som selvstændig.

»Hun følte sig enormt privilegeret over fleksibiliteten. Hun prioriterede sin tid på de arbejdsopgaver, hun bedst kunne lide, og det gav så meget mening. På vej derfra ringede jeg til min mand og sagde: Nu gør jeg det!« ..

Læs også
Top job