Serier

Professor Michael Svarer: »Vores økonomidiskussioner fra tidlig morgen til sen eftermiddag er noget af det fedeste, jeg har prøvet arbejdsmæssigt«

50 år lørdag: Forældrene håbede, at Michael Svarer fik job i finanssektoren. I stedet blev han overvismand og en af landets mest fremtrædende økonomiprofessorer - og en stor fan af Bob Dylan.

Corona rammer verden
Professor Michael Svarer, der har været overvismand, stiller ofte op til interview om dansk økonomi, og det sker ud fra det grundsyn, at universitetsansatte er forpligtet til at dele ud af deres viden og indsigt. Foto: Mads Andreas Frost Michael Svarers kontor på institut for økonomi på Aarhus Universitet danner ramme om en forskning, der løbende bliver publiceret. Hans ambition er, at et af hans forskningsresultater en dag bliver publiceret i et af de mest anerkendte amerikanske tidsskrifter, f.eks. American Economic Review og Journal of Political Economy. 
Foto: Mads Andreas Frost Indrømmet. Det er til ære for dette portræts forfatter, at Michael Svarer tager sig til håret med plakaten af idolet Bob Dylan som baggrund. 
Foto: Mads Andreas Frost Michael Svarer har tilbragt størstedelen af sit liv i Aarhus. Der er, understreger han, ikke noget galt med resten af verden, men siden han og hustruen stiftede familie, har Aarhus været den naturlige base. Og så længe de karrieremæssige ambitioner kan opfyldes på Aarhus Universitet, skal han ingen steder. Foto: Mads Andreas Frost

På professor og tidligere overvismand Michael Svarers kontor på Aarhus Universitet hænger der en indrammet plakat af Bob Dylan. Det sorthvide fotografi af den amerikanske sangskriver er taget i 1960’erne, hvor han grundlagde sin succes med sange som ”Blowin’ in the Wind”, ”The Times They Are a-Changin’” og ”Like a Rolling Stone”.

Bob Dylan har været økonomiprofessorens musikalske idol siden gymnasietiden i 1980’erne på Aarhus Katedralskole. Dengang lignede Michael Svarer med markant sideskilning og hårspidser i øjnene ellers til forveksling et medlem af datidens populære britiske bands Duran Duran og Spandau Ballet. Alligevel var Aarhusdrengen med forældre, som arbejdede inden for finanssektoren, mest til krøltoppen Dylans hæse vokal og særegne fortællinger. ..

Læs også
Top job