Økonomi

Englands rigeste mand – og brexit-tilhænger – flytter i skattely

For to år siden bakkede Englands rigeste mand kraftigt op om at få Storbritannien ud af EU. Nu forlader han selv Storbritannien. I stedet slår han sig ned i Monaco.

Storbritanniens rigeste mand, stifter og adm. direktør i kemikalieselskabet Ineos, Sir Jim Ratcliffe, var stor brexit-tilhænger. Nu forlader han selv Storbritannien for at slå sig ned i Monaco. Foto: AP Images.

Den rigeste mand i det britiske imperie, sir Jim Ratcliffe, var under brexit-valgkampen i sommeren 2016 en prominent fortaler for, at Storbritannien skulle forlade EU. Landet er som bekendt på vej ud, men nu er Ratcliffe også selv på vej ud – altså ud af Storbritannien.

I stedet vil han til Monaco, hvor tilgangen til personskatter er noget anderledes end på hjemmefronten.

Det skriver det engelske medie The Daily Telegraph.

Samtidigt flytter to af selskabets andre topdirektører, Andy Currie og John Reece, samme vej.

Ratcliffe, der er stifter og adm. direktør i kemikalieselskabet Ineos, blev i foråret kåret som Storbritanniens rigeste mand med en formue på 21 mia. pund, svarende til ca. 180 mia. kr. og han mente, at Storbritannien ville være et succesfuldt land uden for EU.

»Englænderne er helt og aldeles i stand til at styre englænderne og har ikke brug for, at Bruxelles fortæller dem, hvordan de skal styre tingene.«

Årsagen til skiftet til Monaco vides ikke med sikkerhed, men ifølge The Independent har Ratcliffe tidligere klaget over det britiske skattesystem.

Meldingen kommer i øvrigt, efter at han tidligere på sommeren blev slået til ridder.

Læs også